Wemmers betreurt uitlekken ILT rapport

Nieuws
11-11-2015 | Door Iep van der Meer

Wemmers Transport uit Bleskensgraaf ligt onder vuur. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) wil het transportbedrijf voor de rechter slepen vanwege het illegaal tewerkstellen van goedkope buitenlandse chauffeurs.

Het ILT deed onderzoek naar het bedrijf en stelde daarbij een rapportage op. De conclusie van de ILT is dat Wemmers 25 buitenlandse chauffeurs in zette die geen dienstverband hadden met het transportbedrijf. Dat mag niet, maar volgens de ILT is er meer mis. Zo zou Wemmers de arbeidstijdenwet niet respecteren en zou de administratie een 'rommeltje' zijn. Dit alles volgens het ILT rapport, maar allemaal nog gebaseerd op aannames en constateringen van die dienst. Veroordeeld is het bedrijf dus nog niet, maar in de pers wordt Wemmers al stevig belaagd.

Wemmers betreurt het dan ook dat de niet openbare rapportage van de ILT is uitgelekt of doorgespeeld naar de media. Het bedrijf zegt niet vooruit te willen lopen op de uitspraken van het Openbaar Ministerie en om die reden geen inhoudelijke uitspraken te willen doen over de zaak.

Eén ding is zeker, of Wemmers nou schuldig is of niet: Laten we proberen om zorgvuldig om te gaan met dit soort informatie. Natuurlijk moet het spelletje gespeeld worden volgens de regels maar dat geldt dan wel voor alle partijen. Een bedrijf publiekelijk opknopen nog voordat de rechter gesproken heeft is niet netjes en kan heel veel schade veroorzaken. Schade die er toe kan leiden dat nog meer Nederlandse chauffeurs hun werk kwijt raken.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
15-10-2019
wemmers-1400.jpg

Wemmers moet achterstallig loon betalen

Wemmers Tanktransport moet van de rechter definitief alle gewerkte uren alsnog uitbetalen. Jarenlang werden er…
Nieuws
29-10-2020
cid_image001_jpg01D6AE0C.jpg

ILT legt forse boete op aan Litouwse vervoerder

Na een gezamenlijke actie van inspectiediensten uit België, Frankrijk en Nederland heeft de Inspectie…
Nieuws
30-10-2018
IMG_8088_1.jpg

Europees rommeltje rondom vakbekwaamheid

Met de import van niet Europese chauffeurs die hier met een werkvergunning aan de slag kunnen vraagt menigeen…