Yellow Corporation failliet in de USA

Nieuws
21-08-2023 | Door Iep van der Meer

Yellow Corporation, één van de grootste vervoerders in de USA is failliet gegaan. Het bedrijf had een dekkend netwerk over de hele USA met 169 distributiecentra, 30.000 medewerkers en een vloot van 12.000 trucks!

Yellow Corporation werd precies 99 jaar oud. Een jaar voor het honderd jarig jubileum bleek het niet meer te renderen. Het bedrijf was gespecialiseerd in stukgoed transporten en had om die reden een landelijk netwerk opgetuigd. Het personeel werd pas 24 uur van te voren ingelicht over het faillissement maar eerder lekte de dreiging al uit door de bonden. Gezien het chauffeurstekort in de USA zullen de meeste chauffeurs snel weer werk hebben is de verwachting.

Inmiddels is de strijd gaande over de overname van met name de dc's door heel Amerika. Estes Express zou al een bod gedaan hebben van 1,3 miljard dollar, maar Old Dominion Freight Line heeft dat al overboden met een bod van 1,5 miljard dollar. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-02-2017
koops_transport.jpeg

Koops Transport verdwijnt uit wegbeeld

Gisteren werd voor de rechtbank in Rotterdam Koops Transport failliet verklaard. Een ruim honderd jaar oude naam…
Nieuws
13-04-2018
Brutra-600x400.jpg

Brutra Logistiek uit Doetinchem failliet verklaard

Een geschil met de Belastingdienst dat al tien jaar loopt, heeft de Belastingdienst doen besluiten om…
Nieuws
18-08-2023
Dito Renault Trucks

Dito Transport Tiel failliet

Dito Transport uit Tiel is door de rechtbank van Gelderland failliet verklaard. De reden voor het faillissement is niet bekend…