Zo vergroot je de veiligheid van je bedrijfsvoertuigen

Nieuws
26-08-2024 | Door Iep van der Meer

Je weet het op dit moment misschien maar al te goed. Het is verplicht om een bedrijfsvoertuig te verzekeren als je de weg op gaat. Je dient dan minstens in het bezit te zijn van een WA-verzekering. Maar er zijn nog meer opties waar je uit kunt kiezen. Daarnaast heb je ook de optie om een WA+ of All Risk af te sluiten. En gebruik je jouw auto alleen voor woon-werkverkeer? In dat geval kun je ook altijd een particuliere verzekering voor je voertuig afsluiten. In dit blog kom je meer te weten over een autoverzekering zakelijk afsluiten.

Een WA-verzekering voor je bedrijfsvoertuig afsluiten

In Nederland moet je minstens  een WA-verzekering af hebben gesloten als je de weg op wilt gaan met je bedrijfsvoertuig. Dit wordt ook wel een wettelijke aansprakelijkheid genoemd. Dit is een basisverzekering, waardoor je alleen voor schade aan anderen bent verzekerd. Voor de volgende dingen en je niet verzekerd:

  • Aanrijding met loslopende dieren.
  • Aaanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling.
  • Diefstal, brand en ruitschade.
  • Schade aan je eigen zakelijke personenauto.

Overweeg om een verzekering verder aan te vullen met een of meerdere dekkingen

Heb je eenmaal goed in kaart gebracht wat voor soort verzekering voor je bedrijfsvoertuig het meest interessant is? Je hebt ook altijd nog een aantal extra opties voor jouw zakelijke personenautoverzekering. Je kunt bijvoorbeeld 24/7 hulp bij pech met je zakelijke personenauto ontvangen. Jij en alle inzittenden zijn goed verzekerd na een ongeval met een inzittendenverzekering. Of je kunt juridische hulp bij conflicten met de dealer of garage ontvangen. Weet je al goed wat voor soort verzekering het meest geschikt is in je eigen specifieke situatie?

Neem voor vragen altijd contact op met een verzekeraar

Zijn er op dit moment nog onduidelijkheden? Zoals over de voorwaarden? Of hoe het zit met jouw schadevrije jaren? Of heb je hulp nodig bij het afsluiten? Maak je geen zorgen. Een verzekeraar denkt maar al te graag met je mee en weet als geen ander uit wat voor opties je allemaal kunt kiezen. Zo weet je altijd zeker dat je de juiste keuze maakt voor je eigen bedrijf en dat je met een goed gevoel de weg op kunt gaan. Neem ook alvast een kijkje online en breng de polisvoorwaarden en bijbehorende tarieven goed in kaart. Je weet hierdoor precies wat je kunt verwachten van de verzekering voor je bedrijfsvoertuig dat je af wilt sluiten. 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
28-06-2017
TVM-gebouw.jpg

TVM richt zich volledig op transport en logistiek

TVM verzekeringen gaat zich volledig richten op het optimaal begeleiden en het verzekeren van het zakelijke…
Nieuws
05-07-2024
Vrachtwagenverzekering

Hoe werkt een truck verzekering internationaal?

Maak je maar regelmatig gebruik van je vrachtauto voor het maken van internationale ritten? Niet alleen…
Nieuws
01-10-2020
20120824-Kantoor-TVM-verzekeringen-Hoogeveen-Nederland.jpg

TVM verdeelt 10 miljoen Euro onder zijn klanten

TVM Verzekeringen keert 10 miljoen Euro uit aan zijn klanten in Nederland. De cöoperatieve verzekeraar…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.