200ste truck voor R.Vos is een Scania

Nieuws
04-05-2017 | Door Iep van der Meer

R.Vos Transporten uit Schaijk is de laatste jaren stevig gegroeid. In 1996 werd nog de 50e truck in het park verwelkomd, dat was een Scania 143 Torpedo. Amper elf jaar later rolt de 200e truck al de poort in, en wederom koos Vos voor een Scania. Een R450 Streamline deze keer. 

Helemaal toevallig is het niet dat het jubileummodel weer een Scania is. Gerbert Vos: “Wij voeren een meer-merkenbeleid, maar we kunnen toch stellen dat Scania een streepje vóór heeft.”  

De vijftigste truck werd destijds een 143 Torpedo met 420 pk. Deze stoere neus rijdt nog steeds in het wagenpark van het Noord-Brabantse bedrijf en vormt daarin een rijdend visitekaartje. De nieuwste Scania’s zijn Streamlines uitgerust met de zeer zuinige 13 liter 450 en 410 pk SCR-only motoren. Deze motoren hebben een ijzersterke reputatie als zeer zuinige krachtbronnen en dragen ook bij R. Vos Transporten bij aan lage brandstofkosten. Gerbert Vos: “Ons bedrijf koerst op een geleidelijke groei waarbij kwaliteit voorop staat. Bij Scania begrijpt men ons hierin volledig.” Naast de betrouwbaarheid en het lage verbruik, speelt dan ook de goede relatie met de dealer in Veghel een belangrijke rol in deze keuze. 

R. Vos Transporten is een middelgrote onderneming en beschikt, samen met Botrans Bulk, over een modern wagenpark met meer dan 50 trekkende eenheden. Het familiebedrijf werd in de zestiger jaren gestart door Richard Vos; vader van de huidige directeur Gerbert Vos. Inmiddels staat de derde generatie in de startblokken. Rick Vos gaat voor continuïteit zorgen in de toekomstvisie van beide bedrijven. R. Vos Transporten en  Botrans Bulk zijn gespecialiseerd in (inter)nationale bulktransporten, voornamelijk gericht op de mengvoederindustrie. Maar ook andere voorkomende (bulk)transporten zijn door het gevarieerde wagenpark ‘no problem’. Beide bedrijven zijn zowel GMP als ISO gecertificeerd. 

De nieuwe Scania werd afgeleverd door Scania Veghel.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-07-2016
Dijco1.jpg

7 keer Scania R450 voor Dijco

Dijco Internationaal Transport heeft zeven nieuwe Scania R450 trekkers in bedrijf genomen.
Nieuws
01-05-2020
Voss_Scania-2-LR.jpg

Nieuwe Scania R450 voor veewaardig vervoer

Voss veevervoer uit Ven-Zelderheide, aan de Duitse grens bij Gennep, nam afgelopen week zijn zesde Scania in…
Nieuws
15-04-2016
Van_der_Stelt_1LR.jpg

Scania's R450 vol extra's voor Van der Stelt

Van der Stelt uit Giessen (Noord-Brabant) heeft de afgelopen twee jaar fors geïnvesteerd in nieuw materieel.…