Elf Scania's 'Nextgen' voor De Groot

Nieuws
22-03-2017 | Door Iep van der Meer

De Groot Global Logistics, onderdeel van De Groot Fresh Group uit Hedel, schaft maar liefst elf nieuwe Scania's aan. Het gaat om tien S450 trekkers en een S520, alle met voorloopas.

“De reden dat wij deze keer gekozen hebben voor Scania heeft zeker te maken met de uitstraling die wij als bedrijf willen hebben”, licht wagenparkbeheerder Rob Vissers wat over de achtergrond toe om voor het eerst met Scania in zee te gaan. “Wij presenteren ons als een top of the line bedrijf. Dan wil je ook met het nieuwste voor de deur komen. En Scania heeft momenteel de nieuwste truck. Wat verder meespeelt, zijn de goede geluiden die wij horen over het verbruik van de 450 pk SCR-only motor. En verder kan ik niet ontkennen dat ook het feit dat de Scaniadealer vlak bij ons bedrijf zit en die zich zeer servicegericht opstelt, ook meetelt. Tenslotte koop je niet alleen een auto, het gaat ook wel degelijk om welke ondersteuning daar achter zit.”

Dat er tien keer een S450 en één ‘dikke’ S520 V8 geleverd wordt, heeft alles te maken met chauffeur Anton Donker. “De V8 is een blijk van waardering omdat Anton al meer dan 40 jaar bij ons in dienst is”, legt Vissers uit. “Dat jubileum hadden we vorig jaar al gevierd met een feest én een nieuwe truck. Maar we wisten dat Anton diep in zijn hart heel graag nog één keer een Scania wilde. Zelf is hij te bescheiden om dat naar voren te brengen. Maar toen de nieuwe Scania uitkwam, kregen we het idee die auto voor hem te kopen. Dat hebben we in het diepste geheim gedaan. Het feit dat het er elf zijn geworden, is daaruit voortgekomen. Want eenmaal bij de dealer, kwam van het een het ander.”

De Scania voor Anton is uitgerust met een King of the Road-pakket, extra luchthoorns en toplichtjes en een Scania Retarder. “De overige trucks hebben we iets meer standaard gehouden”, vertelt Vissers. “Omdat die eigenlijk vooral in Nederland rijden, zit daar geen retarder op. Maar wel weer Alcoa velgen. En alle chauffeurs krijgen van ons ook de premium stoel, dubbel glas, een koelkast en een premium geluidsinstallatie.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-02-2017
Ridder3.jpg

Scania S voor Frank de Ridder

Frank de Ridder zet sinds kort ook een nieuwe Scania S in. De bekende kleuren doen het goed op de nieuwe generatie van Scania!
Nieuws
13-03-2017
Sluimers1.jpg

Oud en nieuw bij Sluimers Transport

Sluimers Transport kiest voor Scania New-Gen en huidig model volgens het officiële persbericht van Scania Nederland.…
Nieuws
14-09-2017
XT_22-1400.jpg

Scania: Elektrische handrem en nachtslot!

Tijdens de presentatie van het Scania nieuws, vorige week in Zweden was er naast de XT modellen heel veel klein…