Iveco Stralis 'Super Light' voor P. van der Kooij Groep

Nieuws
03-05-2016 | Door Iep van der Meer

Iveco NLS heeft een Iveco Stralis in 'Super Light' uitvoering geleverd aan P. van der Kooij Groep uit Schiedam. Vooral in het tanktransport telt iedere kilo laadvermogen, en dat begrijpen ze bij Iveco.

Het bijzondere van de Iveco Stralis is dat hij gebruik maakt van een heel klein, negen liter motortje. Deze Cursor 9 staat echter wel degelijk zijn mannetje en levert 400 pk en een koppel van 1700 Nm. BIGtruck reed ooit met zo'n trekker en was onder de indruk van de prestaties, check bijgaand filmpje.

De Iveco is uitgerust met de Hi-Road cabine en heeft een wielbasis van 3650 mm. De truck is voorzien van aluminium wielen voor een nog lager eigen gewicht. Nu is het merkwaardige van het Iveco NLS persbericht dat het woord 'Light' iets van tien keer valt zonder ook maar één keer het echte gewicht prijs te geven. Jazeker, kijk al die andere websites er maar op na, iedereen papagaait keurig het persberichtje na zonder die ene hele belangrijke vraag te stellen aan Iveco Nederland: Hoe zwaar- of licht is die Iveco nou echt?

Af fabriek weegt deze trekker 6.650 kilo en dat is inclusief een halve tank brandstof en boordgereedschap maar zonder de PTO en de blower. Het kan echter nog véél lichter volgens de woordvoerder van Iveco NLS. Wij zijn erg benieuwd hoeveel lichter het nog kan, want alles onder de 7 ton rijklaar is prachtig voor iedere tank- of bulkvervoerder. Zeker met 400 pk aan boord!

Meer op Transport&Milieu.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-02-2022
Peeman-Volvo1LR.jpg

Volvo vijf-asser combi en Light Concept trekker voor Peeman Transport

Peeman Transport uit Dirksland heeft onlangs twee op maat gebouwde Volvo’s, een FH…
Nieuws
27-02-2018
Tontrans_1_LR.jpg

Twee Iveco's Stralis 480 voor TonTrans

Logistiek dienstverlener Tontrans uit Best heeft recent twee nieuwe Iveco Stralis trekkers in de vaart genomen.…
Nieuws
10-05-2019
Aluned_BV.jpg

Complete Iveco Stralis voor Aluned

Aluned BV uit Zwijndrecht heeft een nieuwe Stralis AS440S42T/P in gebruik genomen. Deze 4x2 trekker is uitgerust met…