Nieuws
23-05-2016 | Door Iep van der Meer

Neptunus Structures is één van de grootste leveranciers van tijdelijke onderkomens zoals dat zo mooi heet tegenwoordig. Vroegen noemden we dat tentenbouwers maar het begrip 'tent' dekt al lang de lading niet meer.

Toch begon het ooit allemaal met een tent. Ergens begin vorige eeuw spoelde er een tent aan op het strand die gevonden werd door een stel Brabanders. Door die tent schoon te maken, te herstellen en hem vervolgens te verhuren ontstond er een fantastisch bedrijf wat inmiddels toonaangevend is. Dit verhaal hoorde ik ooit op een feestje en of het ook echt waar is weet ik niet maar het is wel een heel mooi verhaal. Bovendien zou het de naam 'Neptunus' verklaren, want dat is nou eenmaal de God van de zee. Kortom, een door Neptunus geschonken business dus, en dat groeide uit tot een schitterend bedrijf.

De laatste jaren is Neptunus vooral bekend van de grote evenementen zoals The Voice of Holland, Tomorrowland, De Zwarte Cross en noem maar op. Zelf kwamen we Neptunus ook al tijdens verschillende truck-introducties tegen en daarbij waren er complete gebouwen opgebouwd, compleet met airco-units, dubbele beglazing en verdiepingsvloeren waar trucks overheen konden rijden. Met recht 'Structures' dus en geen tenten. 

Voor het transport van alles wat er komt kijken bij zo'n tijdelijk gebouw zet Neptunus voortaan een nieuwe Volvo FH trekker in. Eigen transport is voor Neptunus Structures van groot belang. Betty Eilers: “Het maakt ons flexibel. Het wagenpark bestaat nu uit vijf trekkende eenheden, diverse opleggers en twintig montage-bussen. Onze chauffeurs komen meestal als eerste aan op een locatie en blijven daar tijdens het lossen van ingehuurd transportmaterieel. Zij zijn veel meer dan alleen chauffeur.” Betty maakte voor het eerst kennis met de nieuwe Volvo FH tijdens een speciaal georganiseerde ladies day. “Ik was direct verkocht. De souplesse van de truck, de ruimte maar vooral het rijden maken het verschil.” Volvo was geen onbekende voor de familie Eilers. Zo maakte Betty haar eerste kilometers ooit in een Volvo F10 en heeft vader Hans nog gereden in een Volvo L395. “Niet te vergelijken natuurlijk, maar het is zeker een merk dat ons na aan het hart ligt. Over de nieuwe Volvo FH zijn onze chauffeurs zeer tevreden. Het comfort is uitstekend en maakt dat je je werk goed kunt doen.” De FH is voorzien van Volvo Dynamic Steering, wat een revolutie is. Ook is de Volvo FH voorzien van het Active Safety pakket met Forward Collision Warning inclusief noodrem, Adaptive Cruise Control, Driver Alert Support System, Lane Change support System en het Lane Keeping Support System incl. Departure Warning. Een goed product, maar ook de relatie met Nebim is erg belangrijk. Betty vervolgt: “Zij begrijpen dat onze trucks en chauffeurs nooit te laat kunnen komen.''

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-01-2019
Volvo_FM_LNG_St_van_den_Brink1LR.jpg

Veertien Volvo LNG-trucks voor St van den Brink

St van den Brink uit Ermelo voegt veertien Volvo LNG-trucks toe aan de vloot. De levering komt tot stand…
Nieuws
19-06-2018
T2018_0242.jpg

Speciale jubileumversie van Volvo FH

Om de introductie van de Volvo FH in 1993 – een kwart eeuw geleden – te vieren, brengt Volvo Trucks de Volvo FH 25…
Nieuws
06-10-2020
nieuwe-volvo-fm-wesseling-logistics.jpg

Elf nieuwe Volvo trucks voor Wesseling Logistics

Wesseling Logistics & Warehousing uit Sassenheim heeft onlangs negen nieuwe Volvo’s FM aangeschaft.…