Duitsland: mautgeld inzetten voor nieuwe fietspaden

Blog
03-07-2020 | Door Tim de Jong

Op vragen van de Duits FDP antwoordt de regering dat het gemeenten is toegestaan om van de miljarden die Duitsland jaarlijks verdient aan de tol voor vrachtwagens, geld te gebruiken voor de bouw van nieuwe fietspaden.

Om veel geld gaat het niet: in totaal ontvingen gemeenten zo’n 50 miljoen uit de welgevulde mautkas, waar jaarlijks een dikke 7,5 miljard in stroomt, meest opgebracht door buitenlandse vrachtwagens. Maar bedenkelijk is het wel.

Geargumenteerd wordt dat de aanleg van fietspaden ook een manier is om het verkeer veiliger te maken. Door weggebruikers die normaal gesproken met een groot onderling snelheidsverschil onderweg zijn elk een eigen rijstrook te geven, wordt het verkeer veiliger.

Dat is ook zo. Maar de Duitsers zouden er goed aan doen veel meer vaart te maken met het efficiënter uitvoeren van het wegenonderhoud. Wegwerkers werken er met ambtelijke werktijden, waardoor Baustellen langdurig het verkeer hinderen. Hier in Nederland is Rijkswaterstaat enorm gefocust op de doorstroming, daar kunnen de Duitsers nog wel wat van leren. Een andere bron van investering moet natuurlijk zijn het stimuleren van de aanschaf van trucks en bussen die op LNG rijden of die elektrisch aangedreven worden, al dan niet op waterstof.

Laatste blogberichten

Blog
04-07-2022
India

Eerste Indiase chauffeur onderweg voor Waberer’s

Eerder dit jaar brachten wij het bericht dat de Hongaarse transporteur Waberer’s met Indiase chauffeurs…
Blog
27-06-2022
Boze boeren

Wilde boerenacties

De grote, georganiseerde bijeenkomst van boze boeren in Stroe lijkt niets te hebben uitgehaald. Er was de nodige filevorming maar verder…
Blog
10-06-2022
Sociale dumping1LR

TLN zet zich weer te kijk om mobiliteitspakket

Vanwege schrijnende toestanden in het wegvervoer, waarbij met name chauffeurs uit Oost-Europa sociaal ontheemd…