Nu reden wij onlangs mee met een RMO combinatie op waterstof, en daarbij werd precies duidelijk waarom elektrisch niet zo’n goed idee is bij 24 uurs inzet. Dat wordt nu bevestigd door het Volvo persbericht. Lees even mee:
Voor het opladen van de truck hebben Danmel Transport, De Waard en CONO Kaasmakers de handen ineengeslagen en afspraken gemaakt. “RMO-transport gaat dag en nacht door, dus dit is een punt waar we het uitvoerig over hebben gehad. Toen we in gesprek gingen, bleek dat CONO werkt aan de realisatie van oplaadpunten waar we straks kunnen snelladen. Per twaalf uur staan we vier keer een half uur stil bij de fabriek om te lossen. Die momenten kunnen we gebruiken om te boosteren. Ook komt er een regulier laadstation waar we de truck in 9 uur volledig kunnen opladen. Totdat de snellaadfaciliteiten er zijn, zetten we in de 9 uur dat de elektrische stilstaat één van onze reserveauto’s in.”
Dit betekent dus dat er een kostbare elektrische truck wordt ingezet, en dat er een reservetruck nodig is om te rijden als de nieuwe Volvo aan de stekker hangt. Bij de Holthausen RMO van Baas Transport hoeft dat niet, want die tankt waterstof en dat duurt amper tien minuten per tankbeurt. En ja, waterstof- elektrisch is momenteel helemaal niet te betalen, maar qua techniek lijkt waterstof hier duidelijk in het voordeel ten opzichte van 100% elektrisch.
Overigens geldt dit niet alleen voor RMO transport. Ook supermarkt distributie gaat vaak dag en nacht door, net als de lijnrijders van de grote pakketdiensten. Lees hier het verhaal over de Holthausen Waterstof RMO van Baas Transport.