10 jaar BIGtruck, een overzicht

Nieuws
10-11-2023 | Door Iep van der Meer

BIGtruck bestaat dit jaar tien jaar! In die tijd hebben we veel bereikt dankzij jou, de lezer! In BIGtruck online magazine nummer 9 hebben we een verhaal gemaakt waarin de ontwikkeling van 10 jaar BIGtruck beschreven wordt door collega Tim de Jong. 

In de afgelopen tien jaar zagen we nieuwe techniek, sociale onrust, geheel nieuwe generaties trucks met meer veiligheid en aandacht voor het milieu. BIGtruck volgde de ontwikkelingen op de voet met leuke verhalen, maar ook met filmpjes, op evenementen met onze promogirls, met de BIGtruck Podcast en op Social Media. 

De allereerste introductie van een nieuwe truckgeneratie zagen we bij Renault Trucks met de T- serie, maar wij hadden ook de primeur met de Hyundai Xcient. Een truck die nooit doorbrak in Europa, maar die ambities had het Koreaanse merk toen wel. Nu, tien jaar later lijken de Chinezen op te komen. Vergaat het ze net als de Koreanen? Verder waren er onze kippertesten, de cabinetesten en niet te vergeten de 1000 punten testen.

We zagen Turbocompound herleven, Scania kwam met de sterkste truck ooit, Volvo kwam met Dynamic Steering en Iveco introduceerde de S-Way. Misschien wel het meest indrukwekkende nieuws van de laatste drie jaar was de introductie van de NGD serie van DAF. Ook daar waren we als de kippen bij!

In het verhaal over tien jaar BIGtruck kijken we dan ook terug op al die ontwikkelingen, maar je vindt er ook onze leukste en meest informatieve video's. Check het verhaal hier!