Nieuws
09-02-2017 | Door Iep van der Meer

Online warenhuis VidaXL gaat het voortaan zelf doen! Voor het eigen vervoer van het bedrijf is er geïnvesteerd in een eigen vloot van 12 nieuwe Volvo FH trekkers met gesloten opleggers.

Vanuit het centrale distributiecentrum in Limburg zullen met deze nieuwe trucks de goederen naar de lokale vervoerspartners gebracht worden. Door heel Europa heeft VidaXL een netwerk van lokale distributievervoerders waar nauw mee samengewerkt wordt.

De nieuwe Volvo's zijn van het type FH460 Globetrotter XL. De trucks zijn volledig uitgerust voor internationaal transport, met onder meer I-ParkCool geïntegreerde standkoeling en ingebouwde magnetrons. Matthijs Zwart, transportmanager bij VidaXL: “In januari 2017 zijn wij gestart met onze televisiecampagne ‘Kan niet? Echt wel!’. De trucks in onze merkkleuren sluiten goed bij de campagne aan en zullen zullen op een originele manier de naamsbekendheid verder verhogen”.

Tot nu toe werkte VidaXL met voor het internationale transport met externe transportbedrijven maar dat werd als niet efficiënt ervaren omdat de goederen vaak niet rechtstreeks, maar via verschillende hubs bij de lokale vervoerders aankomen. Met een eigen Europees netwerk denkt VidaXL efficiënter, sneller en uiteindelijk ook goedkoper te kunnen leveren.

De nieuwe Volvo trucks maken deel uit van een investering in de toekomst. Volgende maand wordt gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Venlo, vlakbij de Volvo Trucks-dealer Nebim. Met een opslagcapaciteit van 100.000 m2 wordt dit vanaf 2018 het grootste e-commerce distributiecentrum van Nederland. 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-11-2020
IEP_1371.jpg

Arie de Wit en zijn Volvo FMX Unlimited Edition

De Oskam Groep uit Utrecht is actief in sloop- en infrawerken. Naast een omvangrijk machinepark zet het…
Nieuws
31-10-2020
IEP_1629-1400.jpg

BIGtruck nummer 9 staat live!

BIGtruck nummer 9 van 2020 is uit met deze maand onze eigen Scania R620 V8 promotietruck op de cover! Voortaan komt BIGtruckShopA67…
Nieuws
24-04-2020
ladytruckersphotography_2018_dorien_LR.jpg

Chauffeur Dorien Claes vertelt over haar vaste passagier

Onze medewerker Mirjam Offeringa portretteerde het werkzame leven van chauffeur Dorien Claes en…