120e Scania voor De Vries Hallum

Nieuws
29-11-2023 | Door Iep van der Meer

Onlangs werd door Scania dealer Rinsma in Berlikum de 120e nieuw gekochte Scania truck afgeleverd bij familiebedrijf De Vries uit Hallum. Een heugelijk moment dat feestelijk gevierd werd door de directie bij Hotel Post Plaza in Leeuwarden.

De nieuwe truck werd officieel overhandigd door oud-directeur van Rinsma, Simon Boersma. Hij verkocht 54 jaar geleden de eerste nieuwe Scania aan De Vries Hallum. “Tot die tijd reed De Vries Hallum met gebruikte trucks. Met de aankoop van deze Scania truck werd de basis gelegd voor een jarenlange samenwerking met Rinsma’’, aldus Simon Boersma.

Simon Boersma over het eerste contact met De Vries Hallum: “Onze samenwerking begon 54 jaar geleden toen De Vries Hallum problemen had met een truck van een niet nader te noemen merk. Midden in de bietencampagne strandde deze truck bij Groningen met motorschade. De dealer van deze truck gaf niet thuis en De Vries besloot contact met ons op te nemen om te vragen of wij ze konden helpen. Op dat moment hadden wij een inruiler op de dam staan van Althuisius, dit was een Scania L110 bakwagen. Mijn baas, Hendrik Rinsma bood De Vries Hallum aan om deze truck eerst maar op te halen. Over geld werd niet gesproken: ‘Eerst die bieten maar van het land’ waren zijn woorden’’ aldus Boersma.

De Scania L110 deed zijn werk prima en De Vries was zeer tevreden over de service van Rinsma. Hiermee werd de basis gelegd voor een inmiddels 54-jarige samenwerking tussen de twee Friese bedrijven.

Groei

De Vries Hallum is in 1925 opgericht door Gerrit Douwe de Vries en viert over twee jaar alweer haar 100-jarig bedrijfsjubileum. Aanvankelijk is De Vries Hallum begonnen met één landbouwvoertuig en werd er vee en melk vervoerd. In 1969 namen de gebroeders Sieger en Douwe het bedrijf over van hun vader en werden er suikerbieten, vee en bier vervoerd. In 1974 kwam daar verandering in en ging De Vries Hallum een samenwerking aan met bakkerij Hellema te Hallum. Later kwamen daar Wafelbakkerij Helwa te Hallum bij, net als bakkerij Van der Meulen te Hallum en pepermuntfabriek Fortuin te Dokkum. Dit was het begin van de groei van het bedrijf; het terrein in de kern van Hallum werd verruild voor een groter terrein buiten het dorp en de ritten door Nederland werden uitgebreid met ritten door heel Europa.

In 2009 is het bedrijf overgedragen aan de derde generatie van de familie, de gebroeders Gerrit Douwe en Benno. De Vries Hallum mag zich inmiddels tot één van de grootste zoet- en deegwarentransporteurs van Nederland noemen.

Drie vestigingen

De Vries Hallum is klaar voor de toekomst en is inmiddels uitgebreid met vestigingen in Veghel en Drachten. Verdeeld over deze drie vestigingen beschikt het bedrijf over een totale (opslag)capaciteit van maar liefst 40.600 m2 met 44.000 palletplaatsen. Het wagenpark bestaat voor 100% uit Scania trucks. Het bedrijf voert klein onderhoud uit in de eigen werkplaats te Hallum en maakt daarnaast gebruik van de diensten van Scania dealer Rinsma in Berlikum en Drachten. De Vries Hallum beschikt op dit moment over circa 80 trekkende eenheden, waarvan 9 LZV combinaties. In totaal biedt het bedrijf werk aan 175 mensen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-09-2023
23133-001

Nieuw Scania Smart Dashboard

Scania komt met een 'Smart Dash', een digitaal dashboard dat meer mogelijkheden biedt voor de nieuwste digitale oplossingen.…
Nieuws
08-09-2023
USA Scania truck (4)

Amerikaanse Scania in Zweeds museum

Tijdens een bezoek aan Scania in Zweden troffen we in de Marcus Wallenberg hal deze unieke Amerikaanse Scania aan.…
Nieuws
02-10-2023
384755880_698876668931762_3774608856322521105_n

Strakke Scania's voor De Winter Transport

De Winter Transport heeft twee nieuwe Scania R trekkers laten spuiten door Truckspuiterij Bronk. Het resultaat…