Nieuws
02-11-2021 | Door Iep van der Meer

De Gier uit Rotterdam heeft een nieuwe Mercedes-Benz Arocs vier asser met een indrukwekkende Erkin autlaadkraan aan de vloot toegevoegd. De kraan is goed voor maar liefst 172 ton/meter en deze kan zelfs volledig elektrisch draaien.

De Gier Kraanverhuur in Rotterdam houdt zich met name bezig met serviceverlening aan de railbouw voor trein- en tramlijnen. Daarvoor werkt het bedrijf voor aannemers in de railbouw, en dat vindt vaak plaats in de grote steden. Daarnaast werkt het bedrijf voor de scheepsbouw sector en is het actief op het gebied van machine verhuizingen en in de installatie techniek.

De nieuwste aanwinst werd door CCH in Halsteren opgebouwd en voorzien van de kraan. Het chassis werd daarvoor eerst aangepast door Veldhuizen Wagenbouw. Zo werden de voorassen 200 cm uit elkaar te geplaatst waardoor er ruimte ontstond voor de steunpoten. De beide voorassen werden door Veldhuizen Wagenbouw gekeurd op 10 ton. Verder is de sturende naloopas op 180 cm gemonteerd waardoor ook daar laadvermogen kon worden gewonnen. Het resultaat is een compacte vier- asser met een maximaal GVW van 41,5 ton, binnen de tien meter lengte. ">Lees het hele verhaal hier! 

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-04-2016
Damerkin2.jpg

Potig Erkin kraantje voor Jan van Dam

Jan van Dam Machinetransport uit Oudewater heeft wat we noemen 'een potig kraantje' aan zijn machinepark toegevoegd.…
Nieuws
21-03-2021
Mick-Volendam_Scania-2-pers-2021.jpg

Scania met 215 ton/meter Fassi voor Mick Volendam

Met een Fassi cabinekraan van maar liefst 215 ton/meter, nam kraanbedrijf Mick uit Volendam deze maand…
Nieuws
25-08-2020
43-IMG_3259-1400.jpg

De nieuwe krachtpatser van BRL berging!

In de nieuwe BIGtruck lees je alles over de nieuwe krachtpatser van BRL Berging. Het gaat om een Volvo FM 500 met…