Nieuws
05-07-2024 | Door Maarten van der Westen

De grote getallen vliegen je om de oren tegenwoordig. We schreven al over de 800e MAN voor Nabuurs en de 750e Scania voor Kotra. Schenk Tanktransport doet er een schepje bovenop: hun nieuwe Volvo FH Aero is nummer 2000.

Voor deze mijlpaal werd iets bijzonders georganiseerd: de aflevering van de nieuwe Volvo vond plaats in het net geopende World of Volvo in Göteborg, Zweden. De sleutels werden overhandigd door Roger Alm, directeur van Volvo Trucks. “Deze sleuteloverdracht is een historische aflevering voor ons allemaal. Het is de 2.000ste truck voor Schenk, een van de eerste Volvo FH Aero-trucks uit serieproductie én waarbij de aflevering voor het eerst in World of Volvo plaatsvond. We zijn heel blij dat we dit bijzondere moment met de familie Schenk konden delen", zegt Roeland Ruygt, Managing Director van Volvo Group Truck Center.

De eerste Volvo arriveerde al in 1947 bij Schenk. Dit was een ‘rondneus’, een type dat nog steeds tot de verbeelding spreekt. Toentertijd vervoerde Schenk nog voornamelijk zand en grind. Pas in de jaren ‘50 kwam de eerste tankwagen. De relatie met Volvo is altijd sterk gebleven. De afgelopen tien jaar gingen er maar liefst duizend Volvo’s naar het bedrijf.

De Volvo FH Aero die nu als 2.000ste Volvo-truck aan het wagenpark is toegevoegd, is uitgevoerd met een Globetrotter-cabine en 13 liter Turbo Compound-motor met 460 pk en 2.600 Nm koppel. Vanwege de inzet op ADR, is de truck uitgerust met buitenspiegels met dodehoek camera aan passagierszijde. Voor een optimaal chauffeurscomfort is onder andere gekozen voor extra cabine-isolatie, I-Park Cool en een premium topmatras. “Volvo Trucks begrijpt wat belangrijk is voor Schenk en probeert daar op allerlei manieren aan bij te dragen. Veiligheid, total cost of ownership, leeggewicht, uitstraling en chauffeurscomfort zijn de belangrijkste criteria wanneer we investeren in trucks”, aldus Arjan Schenk, mede-eigenaar van Schenk Tanktransport.

BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.