500 Actros trekkers voor Boekesteijn

Nieuws
31-01-2023 | Door Iep van der Meer

Boekesteijn Transport neemt maar liefst vijfhonderd exemplaren van de Mercedes-Benz Actros in gebruik. De trekkers gaan rijden door alle uithoeken van Europa.

Chief Operations Officer Sjef Boekestijn licht zijn keuze toe: "Mercedes-Benz Trucks geldt als een speler die vooruitloopt in de markt op digitaal gebied. Voor ons is dit een must, omdat wij onze eigen IT-systemen ontwikkelen. Bovendien konden we tot de beste afspraken komen met Daimler Truck Nederland en Mercedes-Benz Trucks dealer Wensink in Zwolle."

Boekesteijn maakt een grote groei door momenteel. Het bedrijf groeide in twee jaar tijd van 500 naar 1000 trekkende eenheden. Sjef Boekestijn: ,,Om de sterk stijgende vraag bij te benen en een deel van ons wagenpark te vervangen, klopten we bij meerdere leveranciers aan. We kozen voor Mercedes-Benz Trucks omdat we, naast de goede prijs-kwaliteitverhouding, met deze partij duidelijke en harde afspraken konden maken over leveringstermijnen. Voor ons is dat belangrijk, want zodra we de sleutel krijgen, nemen we de truck diezelfde dag nog in gebruik voor onze klanten. Daarbij werkt onze eigen ontwikkelde API uitstekend met de software van Mercedes-Benz. Hierdoor hebben wij realtime inzicht in data als de snelheid, gps-coördinaten, verbruik, tankinhoud en dergelijke – zónder dat er extra devices nodig zijn in de trucks."

Actros 1842 Gigaspace

De bestelde trucks zijn allemaal van hetzelfde type: de Mercedes-Benz Actros 1842 met Gigaspace, volledig digitaal dashboard, mirrorcams én twee bedden. Dat laatste is opvallend, want op de meeste trucks rijdt één chauffeur. "Een van de core values van ons bedrijf is People First. Er is een groot tekort aan beroepschauffeurs in heel Europa. En dus moet je laten zien dat je alles uit de kast haalt voor een prettige werkervaring. Als Mercedes-Benz een waterbed op de optielijst had gehad, dan hadden we die optie zeker aangevinkt", knipoogt Sjef Boekestijn. Head of Sales bij Daimler Truck Nederland Martin Knijnenburg vult aan: "Ook aan de veiligheid van rijders en medeweggebruikers is gedacht. De trucks zijn voorzien van werkelijk alle veiligheidssystemen die op dit moment leverbaar zijn, zoals Predictive Powertrain Control, Active Sideguard Assist en Active Brake Assist 5." De trucks worden door Wensink klaar gemaakt voor aflevering, met onder meer de reclame, ADR-kits, RVS-kisten, telescoopladders en gasalarm.

Edition 500 

Om de speciale aflevering te vieren heeft Daimler Truck een truck laten wrappen in een uniek ontwerp. Uitgangspunt hierbij was dat het een herkenbare Boekestijn truck moest zijn, maar wel zichtbaar anders en speciaal. Het resultaat, met gouden accenten en een speciale 500-batch, zal door heel Europa worden ingezet.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
26-04-2017
Sandstra1.jpg

Actros voor Sandstra Bolsward

Zojuist heeft Catrinus Sandstra, van het gelijknamige transportbedrijf uit Bolsward, een nieuwe Mercedes-Benz Actros overhandigd…
Nieuws
04-01-2018
Westerman1-1400.jpg

Westerman Logistics nieuwe stijl!

Westerman Multimodal Logistics begint het nieuwe jaar met een compleet nieuwe frisse huisstijl én met een nieuwe directie.…
Nieuws
16-02-2017
KoopsActros.jpg

65 Actros trekkers voor Wolter Koops

De vloot van Wolter Koops wordt deels ververst met een order voor maar liefst 65 nieuwe Actros trekkers. Eerder leverde…