Actros L combi voor Nijssen Jr. BV.

Nieuws
22-03-2023 | Door Iep van der Meer

Bloemenimporteur en -exporteur Nijssen Junior BV uit Aalsmeer heeft een splinternieuwe Mercedes-Benz Actros L Gigaspace toegevoegd aan het wagenpark. De truck gaat rijden als geconditioneerde volumecombi en brengt de bloemen gekoeld door heel Europa en vooral Duitsland. 

De nieuwe truck is gereedgemaakt en geleverd door Gomes Noord-Holland. Erik-Jaap Kroone, directeur en eigenaar van Nijssen Junior BV: "Onze chauffeurs zijn regelmatig meerdere dagen met de truck op weg. Deze Actros heeft dan ook alle luxe aan boord om het werk te veraangenamen." 

Bloemenimporteur en exporteur Nijssen Junior verzorgt zelf het transport van de bloemen naar de klanten in voornamelijk Duitsland. Daarvoor zijn er dagelijks 5 geconditioneerde volumecombi’s (een bakwagen met aanhangwagen) onderweg. Eén van de trucks was aan vervanging toe. Directeur Erik-Jaap Kroone vertelt: "We rijden nu zo’n 5 jaar met een Mercedes-Benz Actros. Dat is een gewaardeerde kracht in ons wagenpark: het is de zuinigste truck die we hebben en van de chauffeurs krijgen we terug dat het een prettige vrachtwagen is om lange ritten mee te maken, bijvoorbeeld naar Beieren. Daarom hebben we contact opgenomen met onze vaste dealer Gomes Noord-Holland om een nieuwe te bestellen. Het is weer een Actros geworden." 

"De grootste die er is"

De nieuwe truck is een Mercedes-Benz Actros L Gigaspace. "Dit is de grootste die er leverbaar is. Hij is onder andere voorzien van het volledig digitale dashboard en innovatieve veiligheidsvoorzieningen als ABA5, Sideguard Assist en Mirrorcam. Op deze truck rijdt een chauffeurskoppel. Als de ene chauffeur achter het stuur zit, ligt de ander te slapen en andersom. De heren mochten deze Actros helemaal naar eigen inzicht samenstellen. Zo kozen ze onder andere voor een groot bed met luxe topping, een aansluiting voor magnetron, een zware accu én hoogwaardig audiosysteem. Het komt ze tijdens de lange ritten dus aan niets tekort!", glundert Kroone. Gomes Noord-Holland verzorgde de afwerking en levering van de nieuwe truck.

Aflevering op topniveau

Nijssen Junior BV kijkt terug op een geslaagde samenwerking met Daimler Truck. Kroone vertelt: "Dit zijn kundige mensen die weten waar ze over praten én met je meedenken. Daarbij blijven de lijntjes kort, waardoor ook de samenwerking met andere partijen zeer goed verliep. Bij aflevering bracht een productexpert alle fijne kneepjes bij van deze Actros aan onze chauffeurs. Dát is afleveren op topniveau!"

Er werkten vele andere specialisten mee aan de totstandkoming van deze truck: Ebo van Weel leverde de carrosserieopbouw, De Groot RMO de koelingsapparatuur en de kleurrijke en typerende bestickering van de truck komt van Tanco Sign & Print. "Al met al staat er een state-of-the-art combinatie waar we weer jaren mee vooruit kunnen", aldus Erik-Jaap Kroone.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
12-07-2021
GCA_Nederland_voegt_twaalf_Mercedes-Benz_Actrossen_toe_aan_haar_vloot.jpg

Twaalf Mercedes Actros trucks voor GCA

Tanktransportbedrijf GCA Nederland, een dochter van de Franse Group Charles Andre (GCA), heeft twaalf nieuwe Mercedes-Benz…
Nieuws
03-10-2023
23DT162_001-min

300.000e speciale voertuig van Mercedes-Benz

In het Franse Molsheim, nabij de Duitse grens, bouwt Mercedes-Benz Custom Tailored Trucks (CTT) al meer dan…
Nieuws
22-05-2023
ActosDuel (9)-1400

Mercedes-Benz Actros Duel rij-impressie

De Mercedes-Benz Actros heeft een verbeterde aandrijflijn. Om dat onder de aandacht te brengen zet het merk in…