Actros L nieuw topmodel van Mercedes

Nieuws
24-06-2021 | Door Tim de Jong

Eerder dit jaar kwam Mercedes-Benz met een Actros die was ontdaan van tal van elektronische extra’s en die gewoon met een set spiegels de weg op gaat, de Actros F, bedoeld als truck voor grotere vloten. Nu onthult het merk de Actros L, die meer bedoeld lijkt voor eigenrijders.

De Actros L is te bestellen met een BigSpace-, StreamSpace-, of GigaSpace-cabinevariant. Die zijn stuk voor stuk 2,5 meter breed en hebben een vlakke vloer. Mercedes heeft de geluids- en warmte-isolatie verbeterd. Dat is mooi, maar daar was volgens ons al weinig mis mee.  

Lager zitten

De zitpositie voor de chauffeur is met vier centimeter verlaagd, volgens Mercedes biedt dit een beter zicht. Nieuw zijn verder LED-lampen die de Xenon-verlichting vervangen. De LED-lampen zouden langer meegaan en meer lichtopbrengst hebben. De lager gepositioneerde stoel is voorzien van een nieuwe bekleding. Ook de portieren kregen een nieuwe stof en geheel in Scandinavische stijl is het matras uitgerust met een topmatras van 4,5 centimeter dik.

Geen langere cabine

Allemaal kleine dingen, waarbij de buitenmaten van de cabine dezelfde zijn gebleven. Met de Actros L sluit Mercedes dus niet aan bij de nieuwe, langere DAF XG+ en Scania CR 23 cabines.  Wederom staat de Actros bol van de assistentiesystemen, maar niet alles is standaard. Dit vereist enige studie en dwingt klanten van Mercedes om goed na te denken waarvoor hun nieuwe Actros L ingezet gaat worden.  Active Sideguard Assist is bijvoorbeeld niet standaard. Zolang je met je Actros L niet in de stad komt, is dat geen probleem. Zo heeft de Actros L de nodige opties en extra’s, maar zijn uiterlijk, kleurstelling en aandrijflijn nog bekend van eerdere versies. De nieuwe Actros L is vanaf eind deze maand te bestellen en gaat volgens Mercedes  in november aanstaande in productie.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-03-2023
Nijssen2

Actros L combi voor Nijssen Jr. BV.

Bloemenimporteur en -exporteur Nijssen Junior BV uit Aalsmeer heeft een splinternieuwe Mercedes-Benz Actros L Gigaspace…
Nieuws
07-12-2017
Stadstrucks_van_Scania_LR.jpg

Nieuwe lichte trucks van Scania: L-Serie

Verrassing! Naast de nieuwe P-cabine, komt Scania ook met een nog lagere L-cabine. Die komt er ook als crewcab…
Nieuws
09-01-2020
Den-Ouden_Scania-1-press-2020_LR.jpg

Scania met L-cabine voor Den Ouden

Den Ouden Tanktransport uit Alblasserdam nam onlangs de eerste Scania met L-cabine in ons land in gebruik die als een…