Actros nu met standaard extra veiligheid

Nieuws
02-10-2020 | Door Iep van der Meer

De nieuwe Mercedes-Benz Actros wordt voortaan geleverd met een uitgebreid pakket aan standaard veiligheidsvoorzieningen. Zo is Active Brake Assist 5 voortaan standaard, net als ACC met Go and Stop functie en het geavanceerde SideGuard Assist systeem.

De vijfde generatie van het Active Brake Assist systeem ondersteunt de chauffeur. Als het systeem stilstaande of bewegende objecten waarneemt dan zal het de chauffeur waarschuwen in twee stappen waarna het zelf de volledige remming inschakelt. Het systeem kan in bepaalde situaties bij een voertuigsnelheid tot 50 km/h zelfs een noodstop uitvoeren of de truck afremmen wanneer bewegende voetgangers worden waargenomen. Hierdoor kunnen ongevallen voorkomen of de gevolgen ervan verminderd worden. Natuurlijk blijf je als chauffeur altijd de baas en kun je het systeem overrulen door eenvoudig gas te geven. Het mooie is echter dat het systeem altijd oplet, ook als jij dat even niet doet.

Maar er zit nog veel meer moois op de nieuwe Actros, zoals automatisch grootlicht, bochtenverlichting, Bi-Xenon koplampen en het Mirrorcam systeem. Verder is ook de spoorassistent, waarbij de truck je zelf terug stuurt binnen de lijnen. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Onlangs reden wij met zo’n complete Actros en onze ervaringen lees je hier!

Meer op iepieleaks.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-09-2018
Actros_nieuw.jpg

Nieuwe Actros: Vier wereldprimeurs maar geen facelift

Mercedes-Benz onthult vlak voor de IAA de nieuwe generatie Actros. Opvallend is dat de cabine geen…
Nieuws
06-02-2017
Brink1.jpg

Actros met ABA4 voor Van den Brink

Van den Brink Transporten uit Zeewolde heeft weer Mercedes-Benz trucks gekocht. Twee Actros 2040 LS trekkers zijn inmiddels…
Nieuws
31-03-2021
mercedes_actros_noodrem.jpg

Mercedes breidt veiligheidssystemen uit

Mercedes investeert naar eigen zeggen elk jaar honderden miljoenen euro’s in onderzoek en ontwikkeling om chauffeurs…