Nieuws
07-12-2018 | Door Tim de Jong

Chauffeurs die Duitsland de Bundes Baustellen Republik noemen, krijgen steeds meer gelijk. Dit jaar zijn er vijftien procent meer wegwerkzaamheden dan een jaar geleden. het aantal staat nu op een welhaast ongelofelijke 538. OK, er mag er eentje vanaf, de ringweg rond Bad Oeynhausen is klaar.

Maar 538 plekken waar aan de weg gewerkt, dat kan toch bijna niet? Toch wel, we hebben een statistiek gezien van de Duitse ANWB, de ADAC. Kijk, dat ze tol rekenen is één ding, maar er wordt tenminste geïnvesteerd in een beter wegennet. Dat is op zich mooi. Maar om dan alles af te kruisen en zo driftig te gaan bouwen dat er geen doorkomen meer aan is, dat kan natuurlijk niet.

Westen

Het vervelende is, dat verreweg de meeste wegwerkzaamheden zich in het westen van het land bevinden, niet ver van Nederland. In Nordrhein Westfalen wordt op 130 plaatsen aan de weg gewerkt en in Niedersachsen op 65 plaatsen en in Hessen op 80 locaties. Vooral de A1 wordt op de schop genomen tussen Keulen en Dortmund en de A3 tussen Frankfurt en Würzburg. Verder natuurlijk de A7 meer in het noorden, ook bekend terrein voor Nederlandse chauffeurs en de A45 tussen Frankfurt en Dortmund.

In het oosten van het land is het een stuk rustiger. Daar wordt alleen aan de A10, de ring rond Berlijn gewerkt.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-04-2018
Mautbrucke.jpg

Vervoer op Duitsland wordt flink duurder

Op 1 juli aanstaande wordt de tolplicht voor vrachtwagens op alle Duitse provinciale wegen ingevoerd. Daardoor…
Nieuws
13-02-2017
tolbord-2.jpg

Duitsland: tol op alle Bundesstrassen

In Duitsland mag vanaf medio 2018 ook tol voor vrachtwagens worden geheven op het onderliggende wegennet en dan met…
Nieuws
15-02-2017
mautschild_aufbauLR.jpg

'Vervoerders betalen 200 miljoen extra aan tol'

Nederlandse transporteurs waren in onze buurlanden vorig jaar ruim 200 miljoen euro extra kwijt aan tol-…