AD: 'Westland schreeuwt om chauffeurs'

Nieuws
03-05-2017 | Door Tim de Jong

Volgens het Algemeen Dagblad van vandaag 'schreeuwt' het Westland om nieuwe chauffeurs. Ze baseren hun conclusie op gesprekken met twee ondernemers die een nieuw uitzendbureau oprichten in het Westland, speciaal voor de transportsector.  

Het gaat om Transport People en om Brancheplatform Transport. Bij eerstgenoemde kun je solliciteren via Facebook.  Het bedrijf kreeg in de eerste week van bestaan de vraag of er tien chauffeurs geleverd konden worden. Vanzelfsprekend wordt dit 'bizar' gevonden, maar zo aan het begin van het seizoen is dat in die streek toch echt gewoon. Bij de nieuwe uitzenders wordt niet te veel gevraagd van mogelijke nieuwe chauffeurs. Het volstaat, vermeldt het artikel om 'ja' te antwoorden op de vraag of je een rijbewijs hebt en je moet even vertellen waar je eerder hebt gereden.

 

Gezegd wordt verder dat een baan in de transportsector je zekerheid biedt, meer dan een baan in de logistiek. Bij banen in het interne transport verdwijnen nu al banen door robotisering en automatisering. Chauffeurs zijn nog lang nodig, zeker de eerstkomende tien jaar.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-01-2017
100DAGEN182CHAUFFEURS-1024x683.jpg

Simon Loos heeft er 182 chauffeurs bij

In honderd dagen 100 chauffeurs werven, het leek Simon Loos een bijna onmogelijk doel. Maar niets bleek minder waar:…
Nieuws
10-03-2017
STL-Ploeger_zij_instromerLR.jpg

STL noteert 1250e 'zij-instromer'

Het Sectorinstituut Transport & Logistiek liet Adwin Ploeger, de algemeen directeur van Ploeger Logistics uit Harderwijk,…
Nieuws
14-02-2019
Heineken_Simon_Loos.jpg

Heineken vreest gevolgen van het chauffeurstekort

De topman van Heineken is lovend over de resultaten van het wereldwijd bekende biermerk. Maar in een…