ADAC: ‘catastrofale toestanden’ op Duitse truckparkings

Nieuws
14-11-2022 | Door Tim de Jong

De Duitse ANWB, de ADAC, heeft in een rapport hard uitgehaald naar de Duitse regering die ontoelaatbare toestanden in stand houdt op Duitse truckparkings.

De ADAC deed een onderzoek naar Duitse truckparkings. In totaal bezocht men 96 van zulke gelegenheden. In 86 gevallen bleken trucks geparkeerd te staan waar dat helemaal niet mocht of kon. Sterker nog, trucks parkeren buiten de lijnen en op of nabij plekken waar je de parking in of uit rijdt, of in de berm van de oprit naar de snelweg, was eerder regel dan uitzondering, aldus de ADAC.

Negentig miljoen

Het gaat er de ADAC om, om het nog lang niet opgeloste parkeerprobleem voor trucks in Duitsland, aan te kaarten. De organisatie neemt de Duitse overheid daarbij op de korrel ‘die zijn plicht heeft verzaakt’ om te investeren in voldoende parkeerruimte voor trucks langs Duitse snelwegen. De Duitse overheid zou 90 miljoen euro investeren wat tot 4.000 extra parkeerplaatsen zou leiden, maar volgens de ADAC is dat een druppel op de gloeiende plaat.   

Maatregelen

De ADAC komt met een reeks maatregelen om het tekort aan parkeerplaatsen te bestrijden. In de eerste plaats natuurlijk bouwen en nog eens bouwen, vooral bij bestaande locaties. De ADAC denkt dat het helpt wanneer je je parkeerplaats reserveert en wanneer er geleidesystemen op truckparkings komen om chaos te voorkomen. Er zou meer personeel moeten komen en meer door de politie gecontroleerd moeten worden. Ook zou de verlichting op truckparkings een stuk beter kunnen, stelt de ADAC.