Al 18 DAF NGD trekkers bij Hartman Expeditie

Nieuws
15-05-2023 | Door Iep van der Meer

Hartman Expeditie heeft onlangs weer 5 nieuwe DAF Next Generation trekkers in gebruik genomen. Met deze vijf er bij heeft het bedrijf inmiddels 18 trucks van de nieuwe generatie in de vloot.

De nieuwe XG+ trekkers met voorloopas zijn voorzien van de 480 pk sterke MX13 krachtbron. Naast deze vijf rijden er al 13 DAF trucks van de nieuwe generatie bij het bedrijf. De eerste, een DAF XG530,  is zelfs al ruim een jaar oud. Die truck heeft inmiddels al ruim 2 ton op de klok en loopt in het DAF veldtest programma.

Hartman Expeditie heeft zowel DAF XG als XG+ trekkers in de vloot, met 480 en 530 pk motoren. De trucks zijn uitgevoerd als 4x2 en als 6x2 trekkers met voorloopas. De chauffeurs roemen het comfort in de ruime cabines van de trucks. De trucks zijn voorzien van een geïntegreerde standairco, een magnetron, een koelkast en een zware omvormer. Verder zijn alle veiligheid opties van DAF aan boord. Verder zijn de trucks uitgerust met extra verlichting, de DAF Skylights en een LED lichtbak.

Hartman Expeditie zet de trucks in voor het transport van verse lading naar Scandinavië waarbij de kilometrages oplopen tot ruim twee ton per jaar. De DAF trucks werden geleverd door ESA Trucks en Bakker Bedrijfswagens.