Antos 'Lena' voor Van Leendert Transport

Nieuws
09-11-2017 | Door Iep van der Meer

Van Leendert Transport uit Broekhuizenvorst (ooit van gehoord?) heeft een Mercedes-Benz 2836 LENA 6x2 bakwagen in gebruik genomen. Dat is een type aanduiding die we niet eerder voorbij zagen komen. Navraag leert ons dat 'Lena' de benaming is voor een luchtgeveerde naloopas..

De haakarm containerauto is voorzien van kraan met knijper en afzetinstallatie en wordt ingezet in de gemeente Horst aan de Maas voor het legen van bladkorven. Dit zijn stalen manden waarin de bewoners groenafval verzamelen en die wekelijks geleegd worden.

Maximale veiligheid 

De Antos 2836 is compleet uitgerust met alle veiligheidsopties van Mercedes-Benz Trucks. Active Brake Assist 4 (ABA4) helpt de chauffeur bij het herkennen van een dreigend ongeval en reageert met behulp van radartechnologie ook op voetgangers en fietsers. Als het systeem langzaam rijdende of stilstaande verkeersdeelnemers detecteert en de chauffeur hier niet tijdig op anticipeert, grijpt ABA4 met hoorbare en zichtbare signalen in. Indien nodig zorgt het systeem voor volledige stilstand. Sideguard Assist helpt de chauffeur tijdens het afslaan of wisselen van rijstrook met het detecteren van bewegende en stilstaande objecten aan de rechterzijde of in de dode hoek van de truck. In geval van dreigend gevaar  krijgt de chauffeur visuele en akoestische waarschuwingen. Stuk voor stuk technieken die de maximale veiligheid garanderen voor alle verkeersdeelnemers in de bebouwde kom. 

Bewuste keuze  

Bij Van Leendert Transport worden alle trucks standaard voorzien van extra veiligheidsopties. “Je hoopt dat je deze systemen nooit hoeft te gebruiken,” aldus eigenaar Eric van Leendert. “De hectiek en de gejaagdheid op de weg, hebben ons echter doen besluiten al onze wagens ermee uit te rusten. Niet alleen de voertuigen die we binnen de bebouwde kom inzetten maar ook de trucks die voornamelijk op de langere baan rijden.” Van Leendert transport is al sinds 1982 klant bij Mercedes-Benz. De keuze voor de Antos lag dan ook voor de hand. “De trucks van Mercedes-Benz doen het erg goed bij ons. Onze werkzaamheden lopen nogal uiteen waardoor ook het brandstofverbruik sterk varieert, maar gemiddeld gezien blijken de trucks van Mercedes-Benz bijna altijd het zuinigst,” meent Van Leendert. Daarnaast wijdt hij de keuze voor Mercedes ook aan het goede contact met dealer Smeets Autogroep.

Meer op Transport&Milieu.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
23-11-2017
Mercedes-Holland_Food_LR.jpg

Holland Food Service kiest Mercedes Antos

Holland Food Service uit het Gelderse Wijchen heeft twaalf nieuwe Mercedes-Benz Antos 1824 L 4x2 koelwagens aangeschaft.…
Nieuws
26-08-2019
Gouwenberg_1-1400.jpg

Nieuwe Antos voor Gouwenberg Containerservice

Hoewel we geluiden vernamen dat Mercedes-Benz stopt met de Antos als type aanduiding is er toch weer een…
Nieuws
31-07-2018
bouw1a-1400.jpg

Bouw Logistics kiest Mercedes

Maar liefst dertien nieuwe Mercedes-Benz trucks voor Bouw Logistics in Nijkerk! Het gaat om negen Actros 1936 LS trucks,…