Holland Food Service kiest Mercedes Antos

Nieuws
23-11-2017 | Door Tim de Jong

Holland Food Service uit het Gelderse Wijchen heeft twaalf nieuwe Mercedes-Benz Antos 1824 L 4x2 koelwagens aangeschaft. De trucks werden geleverd door Mercedes-Benz dealer Wensink Automotive.

Dagelijks voorziet het familiebedrijf ruim 800 klanten van eten en drinken door heel Nederland. De trucks zijn voorzien van een Isonort geïsoleerde opbouw met twee compartimenten, zodat zowel gekoelde als diepgevroren producten in topconditie blijven. De daarvoor gebruikte Frigoblock FHL 25 I koelunit wordt aangedreven via de zuinige en sterke 7,7 liter motor van de Antos. Het machine verbruik is daarmee 15% zuiniger en zo stil mogelijk om overlast tijdens de bevoorrading tot een minimum te beperken.

Bij de vervanging van het wagenpark door Mercedes-Benz laat Holland Food Service niets aan het toeval over. Vandaar dat men heeft gekozen voor een complete lease-oplossing via Mercedes-Benz Financial Services. Hierin zijn zelfs componenten als de koelunit en bandenvervanging verwerkt. Omdat het verbruik en CO2-reductie belangrijke thema’s zijn voor de foodspecialist in Wijchen, zijn alle trucks voorzien van telematicasysteem Fleetboard. “Door data inzichtelijk te maken, proberen we een efficiencyslag te maken. Het maakt onze chauffeurs bewust en moedigt ze aan om kritisch te kijken naar het hele logistieke proces,” vertelt Frank Kampschreur, directeur Holland Food Service.

Dagelijks werken 172 medewerkers aan de productie en het transport van eten en drinken van ruim 30.000 cliënten in de zorg, horeca en catering. Het wagenpark van het bedrijf bestaat uit 13 trucks.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-11-2017
Van_Leendert_1-1400.jpg

Antos 'Lena' voor Van Leendert Transport

Van Leendert Transport uit Broekhuizenvorst (ooit van gehoord?) heeft een Mercedes-Benz 2836 LENA 6x2 bakwagen…
Nieuws
26-08-2019
Gouwenberg_1-1400.jpg

Nieuwe Antos voor Gouwenberg Containerservice

Hoewel we geluiden vernamen dat Mercedes-Benz stopt met de Antos als type aanduiding is er toch weer een…
Nieuws
31-07-2018
bouw1a-1400.jpg

Bouw Logistics kiest Mercedes

Maar liefst dertien nieuwe Mercedes-Benz trucks voor Bouw Logistics in Nijkerk! Het gaat om negen Actros 1936 LS trucks,…