Antwerpse haven gaat op emissies controleren

Nieuws
31-08-2020 | Door Tim de Jong

In de loop van dit najaar start de Antwerpse Haven met het plaatsen van sensoren die de uitlaatgassen van vrachtwagens gaan meten. Het havenbedrijf zegt naar ‘propere lucht’ te streven.

Op de belangrijkste toegangswegen naar de haven zal gedurende 20 werkdagen apparatuur worden geïnstalleerd om de samenstelling van uitlaatgassen te meten. Geschat wordt dat in de korte tijdsspanne de uitstoot van ruim een half miljoen passerende voertuigen zal worden gemeten. De meting heeft voornamelijk betrekking op stikstofoxiden en fijnstof. 

Wanneer testresultaten echter niet stroken met de normen, zal een patrouille die iets verder staat, de betreffende vrachtwagen staande houden. Mogelijk wordt ter plekke een boete uitgedeeld.

Het havenbedrijf schat dat tot één op de acht Euro 5-vrachtwagens een niet (goed) werkend uitlaatgasreinigingssysteem heeft. Voor Euro 6-voertuigen bestaan ​​dergelijke gegevens om wat voor reden dan ook nog niet, maar een vergelijkbare omvang van het probleem wordt vermoed, aldus het Havenbedrijf van Antwerpen.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
21-03-2018
AdBlue_killer.jpg

Zwitserse douane controleert op AdBluefraude

Bij de Zwitsers grensplaats Au voert de douane gerichte controles uit op AdBluefraude. Volgens politie en…
Nieuws
15-03-2017
Oosterweel-Antwerpen.jpeg

Oplossing voor Antwerpse verkeersknoop

Antwerpen is voor veel chauffeurs een nachtmerrie: het heet een wonder wanneer er daar doorgereden kan worden. De…
Nieuws
23-09-2015
Joose-truckparking.jpg

Nieuwe parking in Antwerpen op komst

In de altijd drukke haven van Antwerpen realiseert containervervoerder Joosen, dat daar over een flink terrein beschikt,…