België claimt mogelijk 2,25 miljoen van Vos Logistics

Nieuws
04-03-2020 | Door Tim de Jong

Om de 89 trucks die door de Belgische Inspectie in beslag zijn genomen weer in handen te krijgen, hangt Vos Logistics uit Oss mogelijk een miljoenenclaim boven het hoofd. Dat meldt Omroep Brabant.  

Het Belgische Openbaar Ministerie onderzoekt of Vos Logistics uit Oss Poolse en Roemeense chauffeurs die voor Vos rijden, structureel heeft onderbetaald. In genoemde landen heeft Vos eigen vestigingen, schrijft Omroep Brabant. Het Belgisch Openbaar Ministerie onderzoekt met name of de chauffeurs Pools of Roemeens loon krijgen, terwijl ze hun werk in West Europa doen en niet of nauwelijks in hun land van oorsprong. Het Openbaar Ministerie probeert ook uit te vinden of door de beloningsconstructie sociale premies zijn ontdoken of andere belastingen, en of er sprake is van ointoelaatbare werkomstandigheden voor genoemde chauffeurs.

Om de trucks weer in handen te krijgen verwacht het Belgisch Openbaar Ministerie een dwangsom van 25.000 euro per truck op te leggen, wat dus neerkomt op een claim van 2,25 miljoen euro.

Reactie

Omroep Brabant laat Vos Logistics uiteraard reageren. Algemeen directeur Frank Verhoeven toont zich verbolgen en zegt alle medewerking toe aan de Belgische instanties om de trucks weer zo snel mogelijk de weg op te krijgen.  

Bron: " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Omroep Brabant

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-06-2017
MOE-trucks_LR_1.jpg

MOE-truckers doen meer ritten op België

Volgend op de rapportages van het CBS, de voorstellen van de Europese Commissie inzake het wegvervoer en de tevredenheid…
Nieuws
25-06-2020
Girteka_weekend_LR.jpg

Bonden: Pandemie zet sommige werkgevers aan tot machtsmisbruik

Vakbond FNV en Stichting VNB hebben een huiveringwekkend filmpje van een kwartier op internet…
Nieuws
04-03-2019
dronkelap.jpg

Duitsland: dronken chauffeur draait combinatie vast

Controles of niet, Duitsland kampt nog steeds met meest Oost-Europese chauffeurs die met teveel drank…