België staakt: Overlast voor wegverkeer

Nieuws
13-02-2019 | Door Iep van der Meer

De Belgen staken en naast het feit dat er allerlei overheidsdiensten plat liggen is er nu ook sprake van blokkades. Zo wordt op de E25 een blokkade gemeld met in de brand gestoken autobanden. De politie grijpt niet in want ze vinden dat mensen het recht hebben om te demonstreren en te blokkeren. Daarmee wordt het wegtransport wederom de dupe van acties die daar verder niets mee te maken hebben.

De stakingen waren van te voren aangekondigd door de bonden. Onder de staking vallen veel gebouwen en overheidsdiensten maar ook veel chauffeurs hebben het werk neergelegd. Her en der staan vrachtwagens stil, soms op gevaarlijke punten zoals bij Brugge. Doordat ook de luchtverkeersleiding staakt vliegt er helemaal niks van of naar België en ook de treinen rijden maar mondjesmaat. De binnenvaart wordt ook gehinderd door de stakingen.

Volgens de vakbond ABVV wordt de stakingsoproep rond Antwerpen massaal opgevolgd en ligt alles daar stil. Zelfs grote bedrijven als Coca Cola in Wilrijk en Agfa in Mortsel liggen volledig stil. Bij Coca Cola is de poort zelfs geblokkeerd door stakende chauffeurs.

Als je informatie of foto’s hebt van de stakingsacties en de blokkades dan zijn die welkom op iep@transwebgroup.com

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
20-11-2017
nse-transport_1.jpg

Belgische politie legt 112 Slowaakse trucks aan de ketting

Het arbeids auditoraat Gent heeft samen met de politie bij een gecoördineerde actie in de haven…
Nieuws
09-10-2017
sociale_dumping_LR.jpg

Sociale dumping: Belgische politie legt beslag op 21 trucks

Bij een gecoördineerde acte van Franse en Belgische politiediensten zijn gisteren in Brugge…
Nieuws
23-12-2018
DAF-fabriek.jpg

Vierdaagse staking bij DAF

Bij DAF is afgelopen een staking begonnen die vier dagen gaat duren. Dit jaar heeft het personeel het werk al meerdere keren…