Belgische Inspectie doet inval bij Sitra

Nieuws
20-01-2019 | Door Tim de Jong

In België zijn politie en inspectiediensten binnengevallen op het hoofdkantoor van vervoerder Sitra in Ieper. Daarbij zijn 24 trucks op Pools en Litouwse kentekens in beslag genomen. Dat melden Belgische media.

De Belgische diensten waren getipt door hun Poolse collega's. Die hadden uitgevonden dat Sitra weliswaar op papier een vestiging had in Polen, maar dat dit niet meer is dan een brievenbusfirma. Aan de hand van de in beslag genomen documenten wordt nu bekeken of Sitra regels heeft overtreden met betrekking sociale zekerheid. Sitra wordt ervan verdacht dat het de Poolse en Litouwse chauffeurs vrijwel continu laat rijden in West Europa met Ieper als uitvalsbasis.

Amerongen Kamphuis

In totaal zijn 67 chauffeurs gehoord over hun werk- en leefomstandigheden. Belgische media melden dat Sitra 'goed' heeft meegewerkt aan de inval. Er zouden geen personen zijn aangehouden. Zou er bewijs worden gevonden van de verdenkingen, dan kan de Belgische rechter de 24 trucks verbeurd verklaren.  Sitra nam begin december nog het Nederlandse Amerongen Kamphuis over, dat eveneens is gespecialiseerd in het vervoer van levensmiddelen. Familiebedrijf Sitra heeft naar eigen zeggen vestigingen in alle West-Europese landen, in Rusland, Roemenië, Litouwen, Polen en Moldavië.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-07-2020
Weekendrust_A17.jpg

Belgische federale politie doet inval bij Litouws transportbedrijf

De Vlaamse inspectie heeft weer een bedrijf bezocht en daar een achttien vrachtwagens…
Nieuws
15-09-2017
Jost_Group.jpg

Jost Group werft 50 Belgische chauffeurs

Het Belgische bedrijf Jost Group, waarvan algemeen directeur Roland Jost onlangs korte tijd in een cel moest doorbrengen…
Nieuws
19-12-2017
politie-belgie.jpg

Weer grote inbeslagname van trucks in België

In het oosten van Vlaanderen zij n gisteren bij een gecoördineerde actie van politie en inspectie 142 trucks…