Belgische tol: vervoerders naar de rechter

Nieuws
04-05-2016 | Door Tim de Jong

Een groep van 97 vervoerders is een rechtszaak gestart tegen de Belgische tol uitbater Satellic. Zij beklagen zich over de tekort schietende dienstverlening van het bedrijf. In de media leggen de bedrijven uit dat de tolkastjes van Satellic niet werkten en dat de helpdesk in gebreke bleef.

Personeel van de klagende transportbedrijven stond uren in de wacht aan de telefoon met Satellic zonder dat er oplossingen kwamen. Chauffeurs die met tolkastjes in België onderweg waren, zagen dat er soms geen kilometers en bedragen werden geteld. Hierdoor riskeren de bedrijven een boete. Andere chauffeurs constateerden verschillende tolbedragen voor hetzelfde traject.  

De advocaten van Satellic en van het andere uitbaatbedrijf, Viapass, laten zich inmiddels niet onbetuigd. Ze verwijten vervoerders niet te hebben deelgenomen aan trainingen, waardoor de apparatuur niet goed wordt bediend. Ook zeggen ze dat de vastgestelde problemen niet meer dan één procent van het aantal actieve tolkastjes in België betreft.

 

De rechtbank doet al op korte termijn uitspraak. De procederende bedrijven hopen dat de tolplicht met enkele maanden wordt uitgesteld, totdat Satellic heeft bewezen dat de apparatuur functioneert. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
01-04-2016
ViapassBe.jpg

Fel protest TLN tegen Belgische tol

In ongekend felle bewoordingen bekritiseert TLN de gang van zaken rond de Belgische tol, die vandaag wordt ingevoerd.…
Nieuws
01-04-2016
Belgischetol.jpg

Meeste buitenlandse trucks in België zijn Nederlands

België gaat flink verdienen aan het Nederlandse wegvervoer, wanneer de tol inderdaad zo zou werken…
Nieuws
14-03-2017
Belgie-Hazeldonk-MeerLR.jpg

België verdient minder aan trucktol

Kort voor de eerste verjaardag van het Belgische trucktol systeem,blijkt dat er minder wordt verdiend dan België had…