Betrapt: Het nieuwe Scania neusje!

Nieuws
06-02-2024 | Door Iep van der Meer

Amper een week na de introductie van de nieuwe Volvo FH Aero kregen we nu beelden binnen van het nieuwe stroomlijn neusje van Scania! De Duitse fotograaf Guido ten Brink maakte deze foto's tijdens een winterse test.

En ja, je moet even heel goed kijken om te zien wat er nieuw aan is, maar het front is echt iets boller dan het huidige model. Scania hoefde er niet zo veel aan te doen, omdat de cabine aan de voorkant al wat smaller is. Daardoor voldoet deze eigenlijk al grotendeels aan de nieuwe richtlijn. Alleen het front moest iets afgeschuind worden, en dat is precies wat hier gebeurd is.

Als je goed kijkt dan zie je dat de naden in het front heel anders lopen dan nu. Ook in de bumper zien we vanaf de koplampen hele nieuwe naden lopen, waarmee dit echt een nieuw front is. De voorbumper lijkt ook iets dieper door te lopen naar het voorwiel toe.

Verder is de verdeling van de vlakken in de grille van deze R- cabine anders, maar dat kan ook camouflage zijn. Opmerkelijk is dat de truck is uitgerust met spiegels. Van de camera’s die Scania een paar jaar geleden liet zien hebben we niks meer gehoord, maar de kans is groot dat ook dit merk met een camera systeem op de markt komt. Overigens zien we rechts, net boven de spiegelsteun wel een kleine camera.

Wanneer Scania het nieuws gaat onthullen is nog niet bekend, maar wij gaan er van uit dat de nieuwe generatie in ieder geval tijdens de IAA in Hannover getoond wordt in september.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
28-11-2023
Scania Longline (3)

Chauffeur gevraagd voor Scania Longline

Het Zweedse JLN Trucking zoekt een chauffeur voor deze Scania Longline. De stoere Scania V8 is voorzien van een…
Nieuws
29-11-2023
De Vries Hallum

120e Scania voor De Vries Hallum

Onlangs werd door Scania dealer Rinsma in Berlikum de 120e nieuw gekochte Scania truck afgeleverd bij familiebedrijf De…
Nieuws
24-12-2023
scania_t113h_osmioosobowa_12

De Scania 'bus' van ASG in Zweden

De Scania 113 H torpedo met dubbele cabine die je hier ziet is geen truck maar een bus. Dankzij het feit dat er acht…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.