Betrapt: Het nieuwe Scania neusje!

Nieuws
06-02-2024 | Door Iep van der Meer

Amper een week na de introductie van de nieuwe Volvo FH Aero kregen we nu beelden binnen van het nieuwe stroomlijn neusje van Scania! De Duitse fotograaf Guido ten Brink maakte deze foto's tijdens een winterse test.

En ja, je moet even heel goed kijken om te zien wat er nieuw aan is, maar het front is echt iets boller dan het huidige model. Scania hoefde er niet zo veel aan te doen, omdat de cabine aan de voorkant al wat smaller is. Daardoor voldoet deze eigenlijk al grotendeels aan de nieuwe richtlijn. Alleen het front moest iets afgeschuind worden, en dat is precies wat hier gebeurd is.

Als je goed kijkt dan zie je dat de naden in het front heel anders lopen dan nu. Ook in de bumper zien we vanaf de koplampen hele nieuwe naden lopen, waarmee dit echt een nieuw front is. De voorbumper lijkt ook iets dieper door te lopen naar het voorwiel toe.

Verder is de verdeling van de vlakken in de grille van deze R- cabine anders, maar dat kan ook camouflage zijn. Opmerkelijk is dat de truck is uitgerust met spiegels. Van de camera’s die Scania een paar jaar geleden liet zien hebben we niks meer gehoord, maar de kans is groot dat ook dit merk met een camera systeem op de markt komt. Overigens zien we rechts, net boven de spiegelsteun wel een kleine camera.

Wanneer Scania het nieuws gaat onthullen is nog niet bekend, maar wij gaan er van uit dat de nieuwe generatie in ieder geval tijdens de IAA in Hannover getoond wordt in september.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-09-2023
23133-001

Nieuw Scania Smart Dashboard

Scania komt met een 'Smart Dash', een digitaal dashboard dat meer mogelijkheden biedt voor de nieuwste digitale oplossingen.…
Nieuws
08-09-2023
USA Scania truck (4)

Amerikaanse Scania in Zweeds museum

Tijdens een bezoek aan Scania in Zweden troffen we in de Marcus Wallenberg hal deze unieke Amerikaanse Scania aan.…
Nieuws
02-10-2023
384755880_698876668931762_3774608856322521105_n

Strakke Scania's voor De Winter Transport

De Winter Transport heeft twee nieuwe Scania R trekkers laten spuiten door Truckspuiterij Bronk. Het resultaat…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.