Boete voor telefoongebruik naar 350 Euro

Nieuws
01-03-2022 | Door Iep van der Meer

Met ingang van vandaag, 1 maart 2022 zijn de boetebedragen in ons land veranderd. Zo is de prijs die je betaalt als je gepakt wordt als je met een telefoon in de weer bent achter het stuur naar 350 Euro gegaan.

Tot vandaag bedroeg de boete het ook al niet kinderachtige bedrag van 280 Euro, maar dat bleek kennelijk niet genoeg om mensen er van te overtuigen om de telefoon niet aan te raken onder het rijden. De maatregel is genomen om de verkeersveiligheid te vergroten. De politie handhaaft het verbod onder meer door vanuit campers en touringcars chauffeurs in de gaten te houden, dus je bent gewaarschuwd.

Rood kruis negeren kost 250 Euro

Andere verhogingen betreffen onder meer het onnodig links rijden. Dat brengt nu 220 Euro in de staatskas. Voor het negeren van een rood kruis mag je 250 Euro doneren, het niet dragen van de gordels kost 150 Euro en het zonder noodzaak op de vluchtstrook staan kost ook 250 Euro.

Sommige boetes goedkoper

Overigens is niet alles duurder geworden. Zo is de prijs voor onnodig geluid maken bijvoorbeeld gezakt van 400 Euro (!) naar 250 Euro. Ook het parkeren op een invalidenparkeerplaats is in de aanbieding. Dat kostte ook 400 Euro maar dat is voortaan 90 Euro goedkoper. Bovenop al die bedragen komt trouwens nog wel 9 Euro administratiekosten, het is maar even dat je het weet. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
15-11-2017
Daas.jpg

10 Miljoen Euro boete voor Daas Wintelre

Transport- en mesthandel Daas BV uit Wintelre heeft volgens meerdere bronnen een bestuurlijke boete van maar liefst…
Nieuws
05-08-2020
Tafel_op_dashboard.jpg

Oostenrijk: boete voor een tafelblad op je dashboard

Dat ze het in Oostenrijk bont weten te maken wanneer het op internationaal vrachtverkeer aankomt,…
Nieuws
15-04-2021
BAG_volgen.jpg

Duitse Inspectie geeft buitenlandse chauffeurs boetekorting

De Duitse Inspectie, de BAG, blijkt over een lijst te beschikken met kortingsstaffels voor…