Bonden en SP stellen vragen over initiatief Reining

Nieuws
12-02-2018 | Door Tim de Jong

"Een bouwvakker slaapt toch ook niet op de bouwplaats", is de reactie van vakbond FNV op het initiatief van Reining om chauffeurs 'op de zaak' te laten slapen.

Stichting Chauffeurstoekomst gaat nog een stap verder en noemt het initiatief van de Groningse vervoerder 'uitbuiting ten top'. Voorzitter Joop Koenders is ook kaderlid van de vakbond CNV.  'De stichting vindt dat chauffeurs hun familie en vrienden moeten kunnen zien en bezoeken tijdens de verplichte 45 uur rust, die eens per twee weken verplicht is. 'Het gaat hier voornamelijk om chauffeurs uit Hongarije. Die moeten ook naar huis kunnen en niet maanden ronddolen in een heel ander land in Europa.' Volgens Koenders stellen de overnachtingsplekken op zo'n bedrijventerrein ook niet veel voor. 'Chauffeurs slapen daar op stapelbedjes. Bovendien is een terrein als dit daar gewoon niet voor bedoeld', aldus Koenders tegen RTV Noord.

Politieke partij SP Midden-Groningen gaat de gemeente vragen stellen over de gang van zaken. Zij vindt het initiatief van Reining 'onwenselijk'.  

Reining heeft de gemeente betrokken in zijn plannen omdat het weet dat Groningen en omgeving lijden onder overlast door 'wild parkerende truckers'. De gemeente denkt zeker niet aan het weer intrekken van de vergunning, laat zij RTV Noord weten.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-07-2018
Inspectie4_LR.jpg

45-uurs weekendrust: ILT bekeurt 103 chauffeurs

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft in het eerste half jaar van dit jaar 103 boetes uitgeschreven…
Nieuws
26-02-2018
Weekendrust_nunspeet_LR.jpg

Inspectie controleert in het weekend: 47 boetes uitgedeeld

De Inspectie heeft afgelopen weekend controles  uitgevoerd onder chauffeurs die op een parking…
Nieuws
08-02-2018
daf1-598x449.jpg

Op de zaak logeren bij Reining

Chauffeurs van Reining die het weekend op de zaak in Kolham moeten blijven staan, kunnen op het bedrijfsterrein blijven…