Chauffeur krijgt 9 jaar cel na doorrijden motoragent

Nieuws
16-07-2024 | Door Iep van der Meer

De vrachtwagenchauffeur die op 7 juli 2021 motoragent Arno de Korte dood reed in Rotterdam heeft een straf opgelegd gekregen van negen jaar celstraf, tbs met dwangpleging en een rijontzegging van 10 jaar.

De chauffeur reed op de bewuste dag in het havengebied van Rotterdam achter een motoragent waarvan hij een stopteken kreeg. Aan het einde van de rijstrook voor rechtsaf reed de chauffeur de agent zonder te remmen in volle vaart aan. Vervolgens ging de chauffeur de rijbaan voor rechtdoorgaand verkeer op, waarbij de motoragent honderden meters werd meegesleurd.

Volgens het gerechtshof in Den Haag heeft de chauffeur de motoragent ruimschoots op tijd gezien en had hij meer dan genoeg tijd om te stoppen. Bovendien stond het licht voor rechtsaf op rood, waardoor hij toch had moeten stoppen, achter de motorfiets. Door niet te remmen en zelfs vaart te vermeerderen was fataal letsel van de agent te verwachten in deze situatie. De rechtbank oordeelt dan ook doodslag.

Verder acht het hof bewezen dat de chauffeur door reed na de aanrijding zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Bij het opleggen van de straf is rekening gehouden met de mensonterende en brute wijze waarop de 47 jarige agent tijdens de uitoefening van zijn werk zijn leven verloor.

Verder werd rekening gehouden met de chauffeur als persoon. Hij werd eerder al veroordeeld voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval en hij had forse psychische problemen. Als gevolg daarvan heeft hij langere tijd intensieve behandeling nodig om herhaling te voorkomen. Kortom, een zaak met alleen maar verliezers. Voor Arno de Korte is inmiddels een monument onthuld.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-01-2024
Wrak Chevolet K1500

Bob Spooner zwaar gewond

Bob Spooner, de chauffeur van de oude Peterbilt waar we eerder over schreven, is zwaar gewond geraakt bij een ongeval
Nieuws
07-01-2021
iveco_stralis_handrem_spanje.jpg

Koeltrailercombi begint voor zichzelf

Afgelopen weekend parkeerde een chauffeur in het noorden van Spanje zijn trailercombinatie ’s avonds laat op een…
Nieuws
14-02-2022
Boekema3-1400.jpg

Ongeval op A7 Heerenveen richting Drachten

Op de A7 ter hoogte van Terwispel is ernstige verkeershinder door een ongeval. Een vrachtwagencombinatie is…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.