Chauffeurslonen VS lopen op tot 80.000 dollar

Nieuws
30-05-2018 | Door Tim de Jong

In de VS is het tekort aan chauffeurs zodanig opgelopen, dat bedrijven al jaarsalarissen tot 80.000 dollar betalen (net geen 70.000 euro). Normaal gesproken verdienen chauffeurs van rond de 40 ongeveer de helft van dat bedrag. 

Transportbedrijf Brenny uit Minnesota, in het noorden van de VS, zegt al diverse chauffeurs te hebben die een dergelijk jaarsalaris toucheren. Toch komt het bedrijf nog chauffeurs tekort. In de VS zijn er voor chauffeurs meer dan 50.000 vacatures. 

Hogere prijzen

Grootgrutters als Walmart en Amazon klagen dat zendingen blijven staan en dat prijzen ook van goederen gaan stijgen. De Amerikaanse TLN voorspelt dat die situatie de komende jaren nog veel erger gaat worden. 

Waarom geen chauffeur?

Die Amerikaanse media vroegen chauffeurs waarom er geen chauffeurs gevonden worden. Het antwoord was duidelijk: Te lange werkdagen, geen sociaal leven meer, vaak niet de kans om even te douchen, vrijwel geen respect van mede weggebruikers, klanten of politie of inspectie. Een chauffeur zei twee keer een scheiding te hebben doorgemaakt als gevolg van zijn werk en een andere zei in een jaar tijd dertig kilo te zijn aangekomen vanwege onregelmatig eten en veel stil zitten. 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
11-11-2016
International_Lone_Star_LR.jpg

Grote loonstijging chauffeurs in VS

Amerikaanse truckchauffeurs zagen hun loon in oktober flink stijgen. Om het chauffeurstekort te bestrijden, trekken…
Nieuws
12-08-2019
Chauffeur_rust.jpg

Duitsland zint op hogere belastingaftrek voor chauffeurs

De Duitse overheid bestudeert nieuwe regels voor personeel dat langer onderweg is om het werk…
Nieuws
10-12-2018
Elvis_LKW_LR.jpg

Duitsland: Chauffeurslonen al naar vierduizend euro

In Duitsland wordt de vraag naar chauffeurs zo nijpend, dat de lonen al oplopen tot 4.000 euro bruto.…