Nieuws
15-02-2019 | Door Iep van der Meer

Onze grootste bierbrouwer, Heineken heeft de jaarcijfers bekend gemaakt. Het bedrijf groeit als kool en de winst liep vorig jaar op tot maar liefst 2,1 miljard Euro. Voor het komende jaar wordt een verdere groei verwacht, maar het chauffeurstekort kan die groei afremmen. Als het product niet meer wordt afgevoerd dan stopt alles namelijk. Hoe was het ook al weer? Zonder transport staat alles stil toch?

Wellicht dat we nu dan eindelijk eens het oude marktprincipe kunnen toepassen dat alles wat schaars is duurder wordt! Als chauffeurs zo belangrijk zijn voor een bedrijf dan lijkt er volgens mij niets op tegen om ze boven het cao loon te betalen. Een andere optie is een vette bonus aan het einde van het jaar. Een club die jaarlijks zo’n honderd miljoen sponsort aan de Formule 1 kan vast nog wel ergens een potje vinden. Bovendien begrijpt de raad van bestuur vast wel wat dat is, een bonus.. Ik zeg Proost!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-02-2022
Claassen_Logistics_1LR.jpg

Claassen Logistics biedt chauffeur tot 5.000 euro bonus per jaar

Claassen Logistics uit Tilburg wil het werken als chauffeur extra aantrekkelijk maken.…
Nieuws
19-01-2017
100DAGEN182CHAUFFEURS-1024x683.jpg

Simon Loos heeft er 182 chauffeurs bij

In honderd dagen 100 chauffeurs werven, het leek Simon Loos een bijna onmogelijk doel. Maar niets bleek minder waar:…
Nieuws
10-03-2017
STL-Ploeger_zij_instromerLR.jpg

STL noteert 1250e 'zij-instromer'

Het Sectorinstituut Transport & Logistiek liet Adwin Ploeger, de algemeen directeur van Ploeger Logistics uit Harderwijk,…