Chauffeurstekort: Iedereen een auto van de zaak bij Heebink

Nieuws
11-01-2022 | Door Iep van der Meer

J. Heebink BV in Veenendaal heeft een eigen oplossing bedacht voor het chauffeurstekort. Geen bonus, maar een auto of een elektrische fiets van de zaak voor iedere werknemer die dat wil! 

Maar liefst 75 splinternieuwe, identieke Kia Picanto's staan er voor de deur bij Heebink tijdens de uitreiking op zaterdag 8 januari. Daarnaast werden er 27 elektrische Gazelle fietsen uitgereikt aan medewerkers die daar de voorkeur aan gaven. Heebink wil met deze actie trouwe medewerkers belonen. In deze tijden van krapte op de chauffeursmarkt is dat heel slim, want het vasthouden van eigen mensen is vaak eenvoudiger dan het aantrekken en opleiden van nieuw personeel.

Alle medewerkers die minstens 32 uur per week werkzaam zijn voor het transportbedrijf komen in aanmerking voor de bonus in de vorm van een nieuwe Kia of een fiets. ,,Wij geloven niet in financiële bonussen zoals een tekenbonus maar in de motivatie van bestaand personeel. Ook een hogere beloning is vaak lastig met het oog op de CAO afspraken. Onze visie is bovendien dat dit niet langdurig motiveert'' aldus een medewerker van Heebink. 

De keuze voor zo'n Kia of een fiets is overigens vrijwillig. Van de c.a. 300 medewerkers kozen nu 75 mensen voor een auto en 27 voor een fiets. Er zit geen kilometer beperking op de auto's en er mag, uiteraard ook privé mee gereden worden. Wel is er uiteraard bijtelling verschuldigd aan de fiscus zoals bij iedere 'auto van de zaak.'

Voor nieuwe medewerkers geldt ook dat ze kunnen kiezen voor een nieuwe Kia van de zaak of een elektrische fiets. Nu maar hopen dat de Kia's voorzien zijn van centrale vergrendeling met afstandsbediening, want anders is het even zoeken tussen al die identieke auto's op de Heebink parking. 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
20-10-2020
Koopman_excl.jpg

Smink verandert naam in Koopman Exclusive

Sinds 2017 maakt Smink Transport deel uit van de Koopman Logistics Group. Met de overname breidde Koopman haar…
Nieuws
11-03-2022
Galliker1.jpg

Eerste elektrische auto-transporter onderweg in Zwitserland

Samen met autovervoerder Galliker en trailerfabrikant Kässbohrer ontwikkelde Futuricum, een…
Nieuws
21-02-2018
Van_de_Hoef-6-2_Medium.jpg

Renault T voor Van de Hoef

Van de Hoef Transport uit Groenekan kennen we van de DAF trucks waar het bedrijf al sinds jaar en dag mee rijdt. Sinds kort…