Chinezen hebben nu hun eigen Tesla truck

Nieuws
11-10-2018 | Door Tim de Jong

Het Chinese Q-Truck  zit Tesla en Volvo op de hielen door een elektrische truck te onthullen die autonoom rijdt en die dus geen cabine meer heeft. De Chinese ontwerpers hebben wel de traditionele vorm van een vrachtwagen aangehouden.

Achter de Q-Truck zit Xijing Technology, dat de kennis rond de Q-truck baseert op autonome voertuigen die in afgesloten havengebieden rijden, zoals dat bij ons ook op de Maasvlakte gebeurt.  Daar waar voorheen de cabine zat, heeft Q-Truck nu de tractiebatterijen ondergebracht. Dat lijken er veel en dat klopt: de Q-Truck kan tachtig ton GVW verslepen, aldus Chinese bronnen. De actieradius is niet zo groot. Q-Truck heeft twee trucks ontworpen, een snellere en een minder snelle, dit alles met het oog op verkeer in havens. De langzamere  heeft een actieradius van 65-150 kilometer afhankelijk van de belading en de snellere heeft een actieradius van 150-300 km. 

Klik " target="_blank" rel="noopener noreferrer">hier voor het hele verhaal! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
20-11-2018
Volvo_Trucks_Autonomous_Volvo_FH_09_lowres.jpg

Zelfrijdende Volvo's in Noorse mijnbouw

Zelfrijdende trucks zijn al werkelijkheid in de mijnbouw in Noorwegen. Brønnøy Kalk AS is de eerste Volvo klant…
Nieuws
08-01-2018
Peterbilt_579-1.jpg

Autonome techniek en brandstofcel bij Paccar

Paccar, het moederbedrijf van DAF, staat er niet om bekend voorop te lopen  wanneer het op nieuwe techniek…
Nieuws
10-08-2018
1532806781.jpg

Trucks zonder cabine?

Tijdens een ontmoeting die we hadden met de grote Scania baas Henrik Henriksson maakte hij een grap door te zeggen dat de design…