Claassen Logistics biedt chauffeur tot 5.000 euro bonus per jaar

Nieuws
10-02-2022 | Door Iep van der Meer

Claassen Logistics uit Tilburg wil het werken als chauffeur extra aantrekkelijk maken. Daarom hebben zij besloten een bonussysteem voor de chauffeurs in te voeren. De jaarlijkse bonus kan daarbij oplopen tot maximaal €5000,-.

De hoogte van de chauffeursbonus wordt op verschillende onderdelen bepaald. Claassen Logistics verzorgt voornamelijk distributieritten in de Benelux. Daarom is besloten dat het grootste deel van de bonus te behalen is met het aantal zendingen dat de chauffeur afwerkt. Daarnaast zijn onder andere het schadeverloop en de rijstijl van invloed op de bonus. Daarmee legt Claassen Logistics niet alleen de focus op kwantiteit, maar ook op duurzaamheid en veiligheid.

Aanvulling op salaris

Florent Claassen: ‘’De eerste reacties van de chauffeurs zijn erg positief en enthousiast. De bonus is een mooie aanvulling op het salaris van de individuele chauffeur. We verwachten hiermee makkelijker nieuwe chauffeurs aan te trekken. Met het op orde krijgen van het juiste aantal chauffeurs wordt de werkdruk onder de groep chauffeurs bij Claassen Logistics verlaagd. Uiteindelijk hebben zowel de opdrachtgever, de chauffeur en het bedrijf er baat bij.’’

Mogen dit soort bonussen?

Het is duidelijk dat Claassen chauffeurs zoekt, en met een financiële prikkel chauffeurs wil overhalen om voor zijn bedrijf te komen werken. Of dat toegestaan is legden we voor aan het FNV, en die reactie lees je hier!

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
01-03-2018
Campagne_100dagen100collegas_Simon_Loos_bv_1LR.jpg

Simon Loos werft 135 nieuwe chauffeurs

Ondersteund door vlogs, organiseerde Simon Loos voor de tweede keer een honderd dagen durende campagne om chauffeurs…
Nieuws
08-06-2018
Chauffeurstekort_2_LR.jpg

CBS: 'Aantal vacatures groeit boven 10.000'

In het eerste kwartaal van 2018 was de omzet in de transportsector 3,8 procent hoger dan in dezelfde periode…
Nieuws
16-05-2017
Muller6LR.jpg

Oost Nederlandse vervoerders zoeken chauffeurs

Tal van transportbedrijven uit het oosten en midden van Nederland zijn geschrokken van de snelheid waarmee…