Dachser neemt A.Müller Fresh Food Logistics over

Nieuws
14-01-2023 | Door Iep van der Meer

Dachser neemt Transportgroep A. Müller BV over. Deze overname omvat naast de warehouses het uitgebreide wagenpark van geconditioneerde vrachtwagens. De twee bedrijven zijn overeengekomen om de overnameprijs niet bekend te maken. De definitieve overname is momenteel in afwachting van goedkeuring door de ACM.

Müller is actief in de markt onder de naam Müller Fresh Food Logistics. In 2021 genereerden de 770 food logistieke medewerkers van het bedrijf zo'n 90 miljoen euro aan inkomsten, waarmee het een van de toonaangevende aanbieders van foodlogistiek in Nederland is. Dachser zal niet de bedrijfswagenwerkplaatsen van Müller overnemen (Müller European Truck en Trailer Care), waar nog eens 80 mensen werken. De aandeelhouders van Müller blijven de servicegarage zelfstandig runnen, onder leiding van Anton Müller.

Müller, opgericht in 1938 in Holten, heeft vijf vestigingen in Nederland en een in Tsjechië. Als full-service logistiek dienstverlener biedt Müller diensten aan in warehousing, transport en distributie in de segmenten ambient, fresh en diepvries. Het portfolio van het bedrijf omvat daarnaast opslag in alle temperatuur bereiken en klant specifieke diensten met toegevoegde waarde. De CEO van Müller, Jan-Peter Müller, blijft aan het roer, ondersteund door zijn vertrouwde en gevestigde managementteam.

Dachser Food Logistics

"Müller is al jaren toonaangevend in de Nederlandse markt voor met name geconditioneerde levensmiddelen logistiek", zegt Müller-CEO Jan-Peter Müller. "Als onderdeel van Dachser hebben we nu niet alleen toegang tot Dachser’s Food Logistics netwerk in Duitsland, maar ook tot Dachser's European Food Network dat 34 landen bedient. Dit betekent dat we onze klanten geheel nieuwe mogelijkheden kunnen bieden, met name in de export van food groupage. Voor Müller opent de overname een aanzienlijk groeipotentieel binnen een snelgroeiend internationaal familiebedrijf. Dit zorgt voor een uitstekend en betrouwbaar vooruitzicht, met name voor onze medewerkers en klanten.”

Dachser is sinds 1975 actief in Nederland met een eigen landenorganisatie - vertegenwoordigd door de business lines European Logistics (industriële en consumentengoederen) en Air & Sea Logistics. Inclusief Müller heeft Dachser 1.300 mensen in dienst in Nederland op 12 locaties.