DAF 95 360 ATI voor de liefhebber

Nieuws
14-06-2022 | Door Iep van der Meer

Dit weekend vonden we een pareltje in de vorm van een fabrieksnieuwe Scania 144, maar dit is ook een mooie klassieker. En nee, deze DAF 95 Ati is alles behalve nieuw maar hij staat er opmerkelijk fris bij.

Zo is het interieur gewoon erg netjes voor zijn leeftijd en ook het chassis is keurig. Dat is ook niet zo vreemd, gezien de kilometerstand van een dikke drie ton. Eigenaar Douwe-Jan de Boer uit Tijnje denkt dat die stand ook echt klopt, gezien het interieur van de trekker. Ook de cabine ziet er goed uit, maar hier en daar behoeft de truck natuurlijk wel wat aandacht na al die jaren. De auto staat nog niet op Nederlands kenteken maar met alle papieren er bij moet dat geen probleem zijn. 

DAF 95 360 ATI 

De DAF 95 mag inmiddels als klassieker worden beschouwd, zeker nu DAF met de nieuwe XF, XG en XG+ op de markt is gekomen. In 1987 was de DAF 95, zeker als Space Cab een revolutie op het gebied van cabineruimte en comfort. Ook de standaard slaapcabine zoals deze was al een revolutie in vergelijking met de 3600 die hij afloste. Als je hem nu naast een XG+ zet dan zie je hoe hard de tijd gaat. Voor de liefhebber vormt deze DAF een mooie kans.