DAF 95 van rijschool Leeuw uitgeleend aan museum

Nieuws
25-08-2022 | Door Tim de Jong

De Eindhovense rijschool Leeuw beschikt sinds enige tijd over een DAF 95 bakwagen die nog verbluffend origineel is. Om het grote publiek te kunnen laten genieten van deze originele DAF 95, een van de eerste van bouwjaar 1988, besloot Marc Leeuw de youngtimer uit te lenen aan het DAF Museum.

Blij verrast was Geert Vermeer, de conservator van het museum, toen hij hoorde dat Marc de 95 tijdelijk wilde afstaan aan ‘zijn’ museum. De DAF 95 van Marc is een uniek exemplaar dat door de rijschoolhouder jarenlang flink is vertroeteld, maar waar oudere chauffeurs wel hun Code95 mee konden onderhouden. Het betreft een bakwagen met voor die tijd de sterkste motor die DAF kon leveren, een 11,6 liter met 380 pk.

De redactie van BIGtruck werd vorig jaar uitgenodigd door Marc Leeuw voor een rij-impressie. Dat werd een ritje door de Brabantse dorpjes waar zich het leven van DAF-oprichter Hub van Doorne heeft afgespeeld. Natuurlijk kom je de details over deze unieke youngtimer ook te weten. Klik hier voor dat verhaal!  Op de foto museumdirecteur Geert Vermeer, rechts Marc Leeuw.