DAF bouwt assemblagefabriek voor elektrische trucks

Nieuws
28-11-2021 | Door Tim de Jong

Nog maar nauwelijks is het stof neergedaald van de  feestelijkheden rond de introductie van de nieuwe DAF truckgeneratie, of het bedrijf kondigt een nieuwe fabriek aan speciaal voor batterijen en elektromotoren. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Met de nieuwe productielijn maakt DAF Trucks het mogelijk om op jaarbasis 2500 elektrische trucks te bouwen. Tot nu toe betrekt DAF de benodigde componenten van stadsgenoot VDL, dat ze inbouwt bij bussen. Maar DAF verwacht dat de vraag naar elektrische trucks dusdanig zal toenemen, dat het de productie zelf ter hand moet nemen.

DAF LF en CF Electric

Al in de loop van volgend jaar verwacht DAF dat de eerste nieuwe aandrijflijnen uit de nieuwe fabriek zullen komen. Het contract met VDL loopt binnenkort af. DAF biedt op dit moment de DAF LF en CF aan als elektrische truck. Afgelopen jaar werden die voorzien van een nieuw type batterij, waardoor de actieradius verdubbeld werd. Van de nieuwe generatie XF, XG en XG+ heeft DAF nog geen (batterij) elektrische variant.  

Mercedes-Benz, Scania, Volvo, Renault, MAN

DAF Trucks sluit met deze werkwijze aan bij zijn voornaamste concurrenten. In oktober startte Mercedes-Benz de productie van de nieuwe eActros, terwijl Scania druk is met de bouw van een soortgelijke fabriek als DAF, op het eigen terrein in Södertälje. Renault kan in de klasse van 3,5 tot 19 ton nu een elektrische truck aanbieden, en MAN de eTGM. Volvo heeft sinds 2019 de FL en FE Electric in de aanbieding, Scania sinds kort de P25 en DAF dus de LF en CF Electric.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
18-12-2018
Jumbo-takes-delivery-of-first-DAF-CF-Electric-02_LR.jpg

Eerste DAF CF Electric voor Jumbo Supermarkten

DAF Trucks heeft vandaag haar eerste volledig elektrische truck afgeleverd aan de Nederlandse supermarktketen…
Nieuws
15-02-2019
TJO_1170.jpg

DAF CF Electric en Hybride de weg op voor Albert Heijn

Albert Heijn, DAF Trucks, Simon Loos, Peter Appel Transport en TNO zijn gestart met het rijden met…
Nieuws
24-03-2022
01._DAF_delivers_five_CF_Electric_trucks_to_Amazon_UK_1080.jpg

Amazon koopt elektrische trucks bij DAF

DAF levert vijf CF Electric trekkers aan Amazon UK. De volledig elektrische voertuigen hebben een GCW van 37 ton…