Nieuws
02-08-2022 | Door Iep van der Meer

DAF Trucks scoort in heel Europa als een malle met de nieuwe generatie. Het Europese marktaandeel groeide naar 17% in het segment boven de 16 ton en daarmee zit DAF in de Top 3. Het Nederlandse truckmerk zit daarmee de nummers één (Volvo) en twee (Mercedes-Benz) op de hielen.

Paccar, de moedermaatschappij van DAF Trucks, Kenworth en Peterbilt rapporteert een record aan omzet en winstcijfers over het tweede kwartaal. Het bedrijf haalde in deze drie maanden een nettowinst van 720,4 miljoen Dollar. Dat is maar liefst 45 miljoen meer dan in de zelfde periode vorig jaar. Dat zijn dus de cijfers van de hele groep, waar DAF deel van uit maakt.

Nieuwe generatie slaat aan

De nieuwe generatie DAF trucks slaat duidelijk aan bij de klanten waardoor het marktaandeel in Europa naar 17,5% steeg. DAF was al een tijdje Europees marktleider op het gebied van 4x2 trekkers in Europa, maar in het complete segment boven de 16 ton zit DAF nu ook in de top 3. Alleen Volvo Trucks en Mercedes-Benz verkopen nog meer trucks in Europa. Het succes is deels te danken aan het feit dat sommige merken maar amper trucks konden registreren door problemen in de onderdelen toelevering. DAF heeft die problemen ook, maar door daar pragmatisch mee om te gaan konden er toch trucks worden afgeleverd en geregistreerd. Een voorbeeld daarvan zijn de trucks met camera's én spiegels. 

DAF XD komt er aan!

Voor dit najaar is de introductie van de nieuwe XD serie aangekondigd, waarmee DAF ook in het midden segment een compleet nieuwe serie trucks op de weg zet. De XD wordt geïntroduceerd tijdens de IAA in September, de vakpers mag er al in oktober mee rijden. Kortom, stay tuned for more!