DAF XF en CF International Truck of the Year 2018

Nieuws
22-11-2017 | Door Iep van der Meer

De DAF CF en XF zijn gekozen tot 'International Truck of the Year 2018'. De prijs werd door de jury overhandigd aan Preston Feight, president-directeur van DAF Trucks N.V. tijdens de Solutrans tentoonstelling in Lyon. 

“De jaarlijkse onderscheiding wordt uitgereikt aan een nieuwe truck of voertuigreeks die de grootste bijdrage levert aan de efficiency van het wegtransport, waarbij rekening wordt gehouden met belangrijke criteria, zoals technische innovatie, chauffeurscomfort, veiligheid, rijeigenschappen, brandstofefficiency, milieu en ‘Total Cost of Ownership’”, aldus Gianenrico Griffini, voorzitter van de jury. “Met de introductie van de New CF en XF, heeft DAF een serie zware en middelzware voertuigen geïntroduceerd, die een nieuwe norm zetten op het gebied van de efficiency van de aandrijflijn en totale prestaties.” 

Geweldige erkenning 

Namens de 10.000 DAF-medewerkers in heel Europa, nam DAF president-directeur Preston Feight de prestigieuze onderscheiding ‘International Truck of the Year 2018’ in ontvangst. “De eer gaat naar alle leden van de DAF-organisatie”, zo sprak hij. “Samen hebben we hard gewerkt om de beste trucks op de markt, nog beter te maken. Het resultaat zijn de New CF en XF, die staan voor ‘Pure Excellence’. Het is geweldig dat al deze inspanningen op deze fantastische wijze erkend worden. Daarnaast is het winnen van de titel ‘International Truck of the Year 2018’ een erkenning van onze leveranciers en dealers. En meest belangrijk: het is een prachtige erkenning voor alle klanten die al voor de New CF en XF gekozen hebben of nog gaan doen. De jury gaf aan dat de trucks toonaangevend zijn op het gebied van transportefficiency. Wat moet ik daar nog aan toevoegen?”

Wij van BIGtruck maken dan wel geen deel uit van de jury, waarvan de meerderheid overigens geen truckrijbewijs heeft, maar we feliciteren DAF natuurlijk wel met het halen van deze prachtige prijs!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-11-2021
06._New_Generation_DAF_XF_truck_with_full_LED_lights-1400.jpg

DAF XF, XG en XG+ Truck of the Year 2022

De DAF XF, XG en XG+ serie is verkozen tot Truck of the Year 2022. Tijdens Solutrans in het Franse Lyon werd de…
Nieuws
31-01-2022
DAF_XG_BIGtruck-1400.jpg

DAF marktleider in zes Europese landen

DAF kijkt ondanks alle leveringsproblemen van toeleveranciers tevreden terug op het jaar 2021. Het was met de introductie…
Nieuws
07-12-2020
Geerts_1-1400.jpg

Nieuw model MAN TGX voor Stefan Geerts

Stefan Geerts Transport uit Den Bosch rijdt sinds kort met de nieuwe generatie MAN TGX. De trekker is in de zwarte…