DAF XG+ La Perla Rossa de weg op voor G. Blom

Nieuws
14-05-2022 | Door Tim de Jong

Bij het internationale transportbedrijf van Gerrit Blom uit het Betuwse Eck en Wiel is de eerste nieuwe DAF XG+ in dienst gekomen. Komende week gaat de grote DAF meteen een week naar Duitsland en de Elzas.

Het wagenpark Gerrit Blom bestaat voornamelijk uit DAF trucks. Met name de laatste XF Super Space Cab is ruim vertegenwoordigd. Bij het bedrijf rijden meerdere merken, waaronder nog een Scania R620 als LZV.

Felicitaties

Tijdens de onthulling werd chauffeur Laurens de Kever van alle kanten gefeliciteerd. “Als je ’s morgens opstaat, verdwaal je dan niet? “Nee, van DAF krijg je een kaartje bij dat bed, dan kun je niet verdwalen. Maar je moet wel een kwartier eerder opstaan, het is een eind lopen.”

La Perla Rossa

“Zo stil en zacht als deze nieuwe loopt. Eigenlijk heeft niets met het vorige model te maken. En daarvan had ik er eentje van maar anderhalf jaar oud”, aldus De Kever. Hij is nu 4,5 jaar chauffeur bij Blom en rijdt internationaal. De nieuwe DAF heeft 480 pk en is La Perla Rossa gedoopt, de rode parel. Duidelijk is dat Laurens zich goed op de komst van zijn nieuwe parel had voorbereid!  Bij het bedrijf van Gerrit Blom rijden 23 trucks en werkt 29 man personeel.  

In Eck en Wiel was de komst van de nieuwe DAF XG+ aanleiding voor een leuk zomeravondfeestje. De trucks stonden er uiteraard spic en span bij.