Dag van de vrachtwagenhauffeur: Samantha Steenwijk zingt ‘lofsong’

Nieuws
09-12-2021 | Door Tim de Jong

Vanochtend trad Samantha Steenwijk op bij Chauffeurscafé De Tweede Steeg. Het Sectorinstituut Transport & Logistiek gaf op die manier origineel invulling aan de Dag van de Chauffeur.

Zoals de foto laat zien stond een keur van typisch Nederlandser trucks in een kring rond een podium, waar Samantha een heel originele ‘lofsong’ ten gehore bracht. Dit lied zal ook op Spotify te vinden zijn.

Opvallend aan de trucks die waren samengebracht is dat die voor circa de helft uit vrouwelijke chauffeurs bestond. Zij werden allen onthaald op een cadeaupakket en konden binnen lekker koffie of warme chocola gebruiken om de vrieskou even te vergeten!

Waardering 

Lisette van Herk, STL: “Om die waardering kenbaar te maken, organiseren we een speciale dag waarop we een welgemeend: Bedankt! uitspreken. Bedankt aan alle chauffeurs, die ieder dag vakwerk leveren en zich aanpassen aan de steeds veranderende omstandigheden. Daardoor hebben we bijvoorbeeld ook in deze coronatijd volle schappen in de winkels en volop brandstof in de tankstations. Ik spreek regelmatig chauffeurs en het valt me op dat ze met veel inzet en plezier hun werk uitoefenen. Ze zijn enorm trots op hun vak. Op deze speciale dag laten we zien dat we hun werk waarderen". 
  
Traditie

Met deze dag hebben werkgeversorganisaties, bedrijven en vakbonden inmiddels een jaarlijkse traditie in gang gezet. De campagne om de chauffeurs én hun onmisbaarheid in de keten te waarderen is in 2019 geïnitieerd door werkgevers- en werknemersorganisaties TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen. De uitvoering is in handen van Sectorinstituut Transport en Logistiek en is mede mogelijk dankzij een financiële bijdrage van SOOB. In de sector werken ruim 91.000 chauffeurs.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
30-04-2019
953_250-300x160.jpg

Dag van het niet arbeiden in Europa

Woensdag 1 mei is het weer 'Dag van de arbeid' en dat betekent dat er in grote delen van Europa niet gearbeid wordt.…
Nieuws
06-12-2021
261980290_6552390224831509_8762162782054960771_n.jpg

Dag van de vrachtwagenchauffeur: Drive trough bij Hartman

Aanstaande donderdag is de Nationale Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Veel bedrijven doen die…
Nieuws
09-12-2021
Dagvandevrachtwagenchauffeur_1.jpg

Henk Wijngaard bij de Dag van de vrachtwagenchauffeur

Vandaag was de 'Dag van de vrachtwagenchauffeur' en daar werd ook in Nieuw Amsterdam aandacht aan…