Nieuws
01-01-2022 | Door Iep van der Meer

Gert Huzink had er zin in, ‘Je werkt hier een jaar lang naar toe en het is altijd een lekker gevoel om hier weer te staan’’ aldus de kopman van Riwald Dakar Team die belooft voor spektakel te zorgen dit jaar. Het begin is met een zesde plaats in ieder geval veelbelovend.

Tijdens de proloog die op 1 januari gereden werd eindigde Gert Huzink met zijn Renault C460 4x4 Hybride rallytruck als beste Nederlander op een mooie zesde plaats. Hoewel het slechts een korte proef was waren er heel wat uitdagingen voor de deelnemers. Gert, na de finish: ,,De snelheid lag hoog vandaag in de duinen en er waren een paar gevaarlijke bumps die je niet verwacht in zo’n snel parcours’’. Daar kan Albert Llovera over meepraten want hij legde zijn blauwe Iveco Powerstar op zijn kant waarna Gert hem voorbij reed. Ook Kees Koolen, ook met een Iveco Powerstar werd ingehaald door Gert met zijn Renault Hybride rallytruck. ,,De Renault truck deed het perfect vandaag en we hadden geen problemen. Alleen het stof was even lastig toen we Kees inhaalden, maar verder was het een foutloze eerste etappe. ,,De kop is er af. Ons streven is een top tien notering en daar hebben we vandaag een mooie basis voor gelegd’’ aldus Huzink.

Pascal de Baar 10e

Voor Huzink eindigden de vier Kamaz rijders, met Nikolaev als eerste, gevolgd door Sotnikov, Karginov en Shibalov. Op de vijfde plaats kwam Ignacio Casale over de finish met zijn Tatra. Gert Huzink eindigde op slechts 35 seconden achter de leider in het klassement. De zevende plaats was voor Janus van Kasteren van team de Rooy. Martin Macik eindigde met zijn Big Shock Racing Iveco op een achtste positie, vlak voor Martin van den Brink met de oranje Mammoet Rallysport Team De Rooy Iveco Powerstar. Pascal de Baar van het Riwald Dakar Team kwam op de tiende plaats binnen met de Renault C460 4x4 rallytruck. Dat is exact dezelfde truck als die waar Gert Huzink mee rijdt, maar dan zonder het hybride systeem. Dit is overigens de truck waar Martin van den Brink vorig jaar nog mee reed, voor hij de samenwerking met zijn team naar Team de Rooy maakte. De achterstand van Pascal de Baar op de leider in het klassement is slechts 48 seconden en het veld ligt na de proloog dan ook erg dicht bij elkaar. Belangrijk voor het Riwald Dakar Team is de startpositie voor morgen. Met een zesde en een tiende startplek staat het team er sterk bij voor de komende etappe, een rondje over 334 kilometer van- en naar Hail. Eerst moet er echter nog een verbindings etappe van 212 kilometer worden afgelegd.

De andere Nederlanders eindigden allemaal, en wel op de volgende posities:

12: Maurik van den Heuvel

14: Mitchel van den Brink

15: Kees Koolen

16: Richard de Groot

18: Vick Versteijnen

20: William de Groot

21: William van Groningen

23: Egbert Wingens

24: Ben van de Laar

25: Ben de Groot

26: Gerrit Zuurmond

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-07-2017
Riwaldrally.jpg

Nieuwe techniek voor Riwald Dakar Team

Het Riwald Dakar team is onderweg voor de Silk Way Rally. Dit jaar komt het team sterker dan ooit aan de start met…
Nieuws
03-01-2021
694104b4-916b-4c7b-98a1-309a35ca66a6.jpg

Pascal de Baar klaar voor de start van Dakar 2021

Djedda, 2 januari 2021 - Dakar 2021 staat net als de hele wereld in het teken van de Corona pandemie.…
Nieuws
03-01-2022
870f13f5-dffa-40a1-89f7-85804535b5ac.jpg

Dakar, zoekplaatje, heel veel actie en technische uitdagingen

De Dakar rally is nu volledig losgebarsten en zoals verwacht nemen de vier Kamaz trucks de…