Pascal de Baar wint etappe 10!

Nieuws
11-01-2023 | Door Iep van der Meer

Het door veel pech achtervolgde Riwald Dakar Team had vandaag een mooie dag. Pascal de Baar wist namelijk de 10e etappe op zijn naam te zetten. Voor het eindklassement maakt dat niet uit overigens, want Pascal rijdt buiten mededinging nadat hij eerder heel veel tijd verloor.

Vandaag wist Pascal de Baar uit de problemen te blijven en bleef hij 22 seconden voor Mitchel van den Brink en 1 minuut en 12 seconden voor Janus van Kasteren. Dat betekent dus een Nederlandse top drie in etappe 10! Dat mag gerust historisch genoemd worden, want een top 10 uit één land was de afgelopen jaren alleen weggelegd voor de Kamaz trucks.

Eindzege voor Iveco?

Mitchel van den Brink werd heel knap tweede vandaag, en schuift daardoor naar de vierde plek in het algemeen klassement. Eerste in dat klassement is Janus van Kasteren, nadat Ales Loprais zich terug trok uit de strijd. Martin van den Brink staat op de tweede plek en alleen Martin Macik staat nog tussen Mitchel en zijn vader in. Voor Mitchel geldt overigens wel dat hij een achterstand heeft op Macik in het algemeen klassement van ruim een uur maar niets is onmogelijk in de Dakar. Daarmee zou Team de Rooy af kunnen stevenen op een volledig De Rooy podium bij de finish van de 2023 editie van de rally, maar de Dakar is nog lang en er kan nog veel gebeuren. Dat een Iveco truck de Dakar wint dit jaar is echter vrij zeker.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-08-2019
190723_truck_cn001.jpg

Riwald met minitruck naar Dakar (update)

Het Riwald Dakar Team gaat de komende editie met een nieuw type rallytruck naar Dakar. Het is een truck die een…
Nieuws
26-08-2021
AB8I1101_FullHD.jpg

Riwald Dakar Team test nieuwe hybride rallytruck

Afgelopen weekend heeft het Riwald Dakar Team getest met de nieuwe versie van de hybride Renault truck.…
Nieuws
10-09-2017
IEP_5504-1400.jpg

Dakar demo bij NK Combineracing

Vandaag werd in Tijnje het Nationaal Kampioenschap Combineracing gereden. Op een zompig weiland was een prachtige baan…