Dakar, zoekplaatje, heel veel actie en technische uitdagingen

Nieuws
03-01-2022 | Door Iep van der Meer

De Dakar rally is nu volledig losgebarsten en zoals verwacht nemen de vier Kamaz trucks de leiding. Daar achter vechten de Nederlanders om top tien noteringen en niet eens onverdienstelijk.

De eerste echte etappe was vooral lastig qua navigatie, maar er waren ook spannende klimmetjes en gevaarlijke paden vol stenen die een aanslag deden op de banden. Janus van Kasteren en Martin van den Brink, ondersteund door Mitchel van den Brink doen goede zaken in de top tien. Vick Versteijnen kan er nog niet helemaal bij komen maar hij lijkt zijn routine te vinden in de Iveco. Daarmee lijkt het team van De Rooy samen met Mammoet Rallysport sterke ijzers in het vuur te hebben. Tegen het geweld van de vier Kamaz trucks lijken ze niet opgewassen maar met vier trucks kun je wel een strategie ontwikkelen waarmee de mannen ver kunnen komen.

De Groot jump!

Gert Huzink kreeg te maken met pech waardoor zijn mooie zesde plek verdampte. Een gescheurde buis tussen de intercooler en de turbo zorgde er voor dat de dieselmotor amper nog power had, maar gelukkig bracht het hybride systeem uitkomst. Daarmee kon de finish toch op eigen kracht bereikt worden, maar wel op ruim vier uur achter de leiders in de wedstrijd. Pascal de Baar houdt momenteel de vlag van het Riwald Rally Team hoog met een elfde positie algemeen, dus net buiten de top tien. Ook de andere Nederlanders zitten er goed bij, met opvallend het Firemen Dakar Team op een negende plek! Op de foto zie je een mega jump van Ben de Groot, een sprong die wonderlijk genoeg geen schade veroorzaakte aan de truck of de bemanning.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-01-2022
Dakarspeed_Crash__1.jpg

Zware crash voor Dakarspeed, Van den Brink derde

Tijdens de zesde etappe liep de best gekwalificeerde Nederlander, Janus van Kasteren achterstand op maar…
Nieuws
04-01-2022
Janus_van_Kasteren.jpg

Nederlanders rukken op in Dakar

Tijdens de derde etappe van de Dakar 2022 lijken er barsten te ontstaan in de Russische overmacht van het Kamaz team. Tot…
Nieuws
10-01-2020
11ceaef6-d9ef-48a8-bbe4-110b7aab66dc_1.jpg

Janus op koers, problemen voor de Baar

De laatste etappe voor de rustdag was net ééntje te veel voor het Riwald Dakar Team. Gisteren was het drama bij…