Nieuws
27-12-2021 | Door Iep van der Meer

De Dakar koorts steekt de kop weer op. De trucks waren al gearriveerd in Saoudi Arabië en nu zijn ook de teamleden onderweg naar de grote zandbak. Na de nodige keuringen en heel veel Covid testjes zal de rally op nieuwjaarsdag van start gaan. 

Voor wat betreft de kop van het klassement vecht Kamaz ook dit jaar met vier trucks, waaronder minstens twee van het nieuwe model met een Mercedes Actros cabine. Ook Team de Rooy zet vier trucks in dit jaar met onder andere vader en zoon Van den Brink achter het stuur. De andere twee Iveco Powerstar trucks worden bestuurd door Janus van Kasteren en Vick Versteijnen die op het laatste moment invalt voor Hans Stacey.

Het Riwald Rallyteam komt met twee moderne Renault Rallytrucks aan de start. Gert Huzink rijdt met de hybride truck, terwijl Pascal de Baar met een identieke truck rijdt, maar dan zonder die elektrische power. Andere Nederlandse deelnemers in de trucks zijn dit jaar Kees Koolen, Richard de Groot, Maurik van den Heuvel, William de Groot, Ben van de Laar en Gerrit Zuurmond.  

Klassieke voertuigen

In totaal verschijnen er op 1 januari 150 motoren en quads, 57 auto's, 66 lichtgewicht voertuigen en 53 trucks aan de start. Daarnaast is er een Classic competitie waarin oude Dakar voertuigen aan de start verschijnen. Daarin rijden maar liefst 127 auto's en 20 trucks, waaronder de beroemde DAF van de Rooy met twee cabines en twee motoren. 

De service van deze truck wordt ook in stijl uitgevoerd, namelijk met een prachtige DAF 2800 6x6 met afzetsysteem. Ook JB Trading zet een fraaie klassieker in, namelijk een DAF 3600 4x4. Nu maar hopen dat we op tv ook wat terug zien van deze klassieke trucks!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
30-10-2019
RooyDownUnder.jpg

De Rooy Down Under?

Deze foto kregen we opgestuurd door Jack Dieleman uit Australië. Jack volgt BIGtruck vanaf de andere kant van de aardbol en af en toe…
Nieuws
20-01-2018
1bt130.jpg

Drama voor Team de Rooy

Groot drama voor Iveco: Villagra is uitgevallen en Van Genugten had ook grote problemen.
Nieuws
05-01-2020
45864818795_bd4e0ca83d_c.jpg

Dakar: De kop is er af met een derde plaats voor Janus!

De Dakar Rally is van start gegaan en de eerste klap is een daalder waard voor Team de Rooy. De…